Rusia
Actualitate

Rusia ameninţă cu sancţiuni directe liderii ţărilor „neprietenoase”. Iohannis se află pe lista neagră

Guvernul rus a aprobat o listă cu ţări şi teritorii „neprietenoase cu Rusia” acuzate de acţiuni considerate ostile la adresa Federației Ruse, inclusiv țările din UE.

Rusia a avertizat miercuri cu sancțiuni personale pe liderii țărilor „neprietenoase”. Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează TASS.

„Se poate și trebuie așteptat, desigur”, a spus el, răspunzând miercuri unei întrebări a jurnaliştilor dacă sunt posibile sancțiuni ale Rusiei, inclusiv personale, împotriva liderilor statelor considerate „neprietenoase”.

Guvernul rus a aprobat o listă cu ţări şi teritorii „neprietenoase” acuzate de acţiuni considerate ostile la adresa Rusiei, inclusiv țările din UE.

Olanda: ţările NATO vor continua să livreze arme Ucrainei, în ciuda ameninţărilor din partea Rusiei

Ţările NATO vor continua să livreze arme Ucrainei în ciuda ameninţărilor din partea Rusiei, a anunţat ministrul Apărării din Olanda.

Olanda şi alte ţări NATO vor continua să livreze ucrainenilor arme chiar dacă transporturile ar putea deveni ţinte pentru atacurile ruşilor, a spus ministrul Kajsa Ollongren, potrivit Sky News.

„Ucraina are dreptul să se apere, vom continua să o sprijinim”, a declarat Ollongren înainte de întâlnirea de la Bruxelles a miniştrilor apărării din ţările NATO.

Declaraţia a fost făcută după ce în weekend Rusia a avertizat că transporturile militare din vest către Ucraina ar putea fi văzute drept „ţinte legitime” pentru atacuri.

blank