Life, Stiri

Prostituatele profesau şi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Uite cum arătau femeile care practicau cea mai veche meserie din lume, în Montreal!

Anna Labelle
Anna Labelle a venit la politie imbracata cu haina ei de blana cea mai valoroasa

În prima jumătate a secolului XX, Montreal era considerat capitala turismului sexual a continentului Nord American. Odată cu răspândirea bolilor cu transmitere sexuală, problema prostituției a devenit una sensibilă și multe femei care ofereau servicii sexuale contra cost au ajuns după gratii.

prosti3_18312500

Un set de fotografii aparținând Arhivelor Orașului Montreal a fost publicat Recent. În acest set sunt şi fotografiile prostituatelor sau a matroanelor arestate în perioada celui de-al Doilea Război Mondial în Montreal.

prosti5_63659500

În perioada prohibiției, Montrealul era o destinație extrem de populară printre americani. Bordelurile și cazinourile de aici erau o adevărată atracție, iar arhitectura orașului, cât și limba vorbită aici, franceza, făcea din Montreal un oraș considerat exotic de americani.

prosti6_08071400

În anul 1933, când s-a încheiat perioada Prohibiției, și odată devenite cunoscute și riscurile bolilor cu transmitere sexuală, prostituatele și-au pierdut din farmec, fiind privite ca o adevărată problemă a societății, problemă care cerea o rezolvare urgentă.

prostiprosti1_67504500

Polițiștii au arestat un număr impresionant de prostituate în anii 40, însă pedepsele și amenzile erau mici, astfel că majoritatea prostituatelor și a patronilor de bordeluri se întorceau în scurt timp la vechile obiceiuri.

prostiprosti2_52827500

Una dintre prostituatele arestate în acea perioadă, Anna Labelle, cunoscută sub numele de Emile Beauchamp, era cea mai puternică matroană din Montreal, majoritatea clienților ei fiind chiar polițiști. Povestea arestării ei a făcut înconjorul țării la vremea respectivă. Potrivit Daily Mail, ea a mers la tribunal într-un Cadillac și îmbrăcată într-o blană de nurcă. (I.G.)