International

Propunere-soc în Ungaria: construirea unui gard de sârmă la granița cu România

Adam Mirkoczki, un parlamentar din cadrul formaţiunii naţionaliste Jobbik, consideră justificat planul de construire a unui gard la frontiera dintre Ungaria şi Serbia, cerând măsuri suplimentare antiimigraţie şi la graniţele cu România, Ucraina şi Croaţia.
 
gard-sarma-ungaria
 
Adam Mirkoczki, un parlamentar din cadrul formaţiunii naţionaliste Jobbik, a considerat justificată decizia de construire a controversatului gard, cerând însă măsuri suplimentare. Mirkoczi a atras atenţia că, dacă frontiera cu Serbia va fi blocată prin acest gard, traficanţii de persoane vor căuta rute alternative, astfel că el propune măsuri suplimentare de control la frontierele Ungariei cu România, Croaţia şi Ucraina.
 
Gardul pe care Guvernul de la Budapesta intenţionează să îl construiască la frontiera dintre Ungaria şi Serbia va respecta standardele NATO, afirmă Szilard Nemeth, vicepreşedintele Comisiei pentru Securitate Naţională din Parlamentul ungar.
Szilard Nemeth a precizat că 99 la sută dintre imigranţii care pătrund ilegal în Ungaria vin prin Serbia, subliniind că proiectul de construire a gardului este „important şi necesar”. Oficialul ungar a admis însă că gardul nu va rezolva în totalitate problema imigraţiei.
 
Zsolt Molnar, un parlamentar socialist, a declarat că, indiferent dacă gardul va respecta standardele NATO şi ale Uniunii Europene, partidul său respinge ideea. „O astfel de structură nu este pentru Europa…”, a insistat Molhar.
„Guvernul Ungariei nu este fericit să construiască un gard la frontiera cu Serbia, dar, pentru garantarea securităţii ţării, acest proiect este necesar”, a argumentat un oficial guvernamental, Janos Lazar.
„Acest proiect nu a fost aprobat pentru amuzament”, a adăugat Lazar, explicând că „venirea a 150.000 de clandestini” ar reprezenta un risc pentru Ungaria, transmite mediafax.
blank