Prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo. Temperaturile ridicate revin în România. „Iarna va fi blândă”

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat prognoza meteo vremea se va schimba radical de săptămâna viitoare.

Prognoza meteo. Vremea se răcește de astăzi și sunt așteptate ninsori, dar săptămâna viitoare lucrurile se vor schimba. Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, a anunțat că vremea călduroasă revine în România și că va fi o iarnă mai blândă ca anii trecuți.

Astăzi, un ciclon care va aduce precipitații, mai întâi sub formă de lapoviță care se va transforma în ninsoare, va intra în țara noastră. Cu toate astea, valorice termice vor fi normale pentru această perioadă și vor crește treptat de săptămâna viitoare.

„Nu l-aș numi un val de frig. Foarte probabil ca a doua parte a săptămânii viitoare să aducă din nou temperaturi de peste 10 grade, chiar până la 13 14, posibil chiar 15 grade. De aceea, această reținere pe care o am despre a vorbi despre un val de frig”, a explicat Băncilă la Digi24. În ceea ce privește luna decembrie, „pot să vă vorbesc despre media săptămânală, despre estimările săptămânale pentru prima și a doua săptămână din luna decembrie. Semnalul pentru precipitații nu este unul foarte, foarte concludent, iar regimul termic este unul normal, spre puțin mai cald pentru partea de vest. Temperatura va fi apropiată de normal și cu o tendință spre ușor mai cald. Deci probabil că valori termice de 8, 9, 10 grade la mijlocul zilei pentru foarte multe localități din zonele joase ale țării”, a spus meteorologul.

Prognoza meteo
Prognoza meteo Iarnă blândă în România

ANM a mai anunțat că România va avea o iarnă blândă, dar cu precipitații. Nu vor fi ninsori abundente ca anii trecuți.

„La începutul fiecărei luni se dau publicității acele estimări ale marilor centre internaționale care estimează astfel de prognoze. Avem aceeași tendință cu o iarnă normală spre caldă și mai secetoasă pentru unele zone din țară. Dar aș atrage atenția asupra faptului că, cel puțin pentru luna decembrie, există o tendință normală și poate spre excedent de precipitații pe partea de sud a țării. Dar asta ar însemna precipitații sub formă de ploaie”, a adăugat ea la Digi24.