Prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo se schimbă radical în România! Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iată, așadar, cum va fi vremea în România de Crăciun, de Revelion și în prima săptămână din noul an.

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion? Prognoza meteo ANM pentru următoarele patru săptămâni
Între 12 decembrie și 19 decembrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât valorile termice specifice pentru mijlocul lunii decembrie în regiunile sud-estice din România, iar în rest vor fi apropiate de valorile termice normale pentru această perioadă din an. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a României, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

Între 19 decembrie și 26 decembrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât valorile termice specifice pentru acest interval de timp în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de valorile termice normale. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea nord-vestică a României, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă din an.

Între 26 decembrie 2022 și 2 ianuarie 2023, temperaturile medii se vor situa în jurul valorilor termice normale pentru acest interval de timp în toate regiunile țării. De altfel, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă la nivelul întregii țări.

Între 2 ianuarie și 9 ianuarie, temperaturile medii vor fi apropiate de valorilor termice obișnuite pentru luna ianuarie pe întreg teritoriul României, iar cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale în toate regiunile țării, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Cum va fi vremea în weekend? Prognoza meteo ANM

Sâmbătă, 10 decembrie 2022, valorile termice vor fi mai ridicate decât ar trebui. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10…18 grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 4…10 grade Celsius.

Totuși, vor exista înnorări în cea de-a doua parte a zilei, iar aria precipitațiilor se va extinde în zona vestică a României, unde se vor acumula cantități considerabile de apă, în timp ce, în restul țării, condițiile de ploaie vor fi reduse.

Vântul va sufla slab spre moderat, dar se vor înregistra intensificări în zonele înalte din Banat și pe litoral. Potrivit meteorologilor, vor exista condiții de ceață, în special în partea de sud a țării în prima parte a zilei și în partea de est a țării mai spre seară.

Duminică, 11 decembrie 2022, vremea va deveni capricioasă, însă temperaturile vor rămâne la fel de ridicate, cu precădere la malul Mării Negre. În rest, se vor înregistra temperaturi ușor mai scăzute, temperaturile maxime fiind cuprinse între 9…18 grade Celsius și temperaturile minime fiind cuprinse între -3…10 grade Celsius.

Cerul va fi noros și că vor crește condițiile de precipitații la nivelul întregii țări. În timpul nopții, ploile se vor transforma în precipitații mixte în nordul și în centrul țării, în timp ce la munte va ninge. În estul României, vor exista condiții de ceață.

blank
blank