prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo pe două săptămâni. România întră în forjă, canicula pune stăpânire pe țară

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni, respectiv pentru perioada 17 iunie – 1 iulie. Vor fi temperaturi caniculare în majoritatea țării, dar și ploi.

Prognoza meteo. Cum va fi în Banat 

Până spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi, va deveni caniculară, iar disconfortul termic se va accentua. Media temperaturilor maxime va urca, de la 31 de grade în prima zi, până în jurul a 37 de grade în ultimele zile, iar a minimelor, de la 15 grade, la 19…21 de grade. În 23 și 24 iunie se va răci, iar temperaturile vor scădea cu aproximativ 4 grade minimele și 7…8 grade, maximele. În zilele care vor urma, nu vor mai fi variații termice semnificative. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi, începând cu data de 23 iunie.

Crișana

Până sâmbătă, 22 iunie, vremea va fi într-un proces de încălzire, iar disconfortul termic se va accentua treptat. Media temperaturilor maxime va urca, de la 29 de grade în prima zi, până în jurul a 36 de grade în ultimele, iar a minimelor, de la 15 grade, la 18…20 de grade. În 23 și 24 iunie se va răcori, temperaturile urmând să scadă cu 3…4 grade minimele și cu 6…7 grade maximele. În zilele care vor urma, temperaturile vor crește. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi, începând cu data de 22 iunie.

prognoza meteo

Transilvania

Vremea se va încălzi, iar disconfort termic se va accentua treptat, până spre sfârșitul primei săptămâni. Media temperaturilor maxime va urca, de la 28 de grade în prima zi, până în jurul a 34 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 13 grade, la 15…17 grade. În 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea, cu 3…4 grade minimele și cu 6…7 grade maximele. Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, va fi mai ridicată în intervalul 23 – 28 iunie.

Prognoza meteo. Maramureș

Până spre finalul primei săptămâni valorile de temperatură vor fi în creștere, iar disconfort termic se va accentua. Media temperaturilor maxime va urca, de la 27 de grade în prima zi, până în jurul a 33 de grade în ultimele trei – patru zile, iar a minimelor, de la 14 grade, la 16…18 grade. În 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea, cu 3…4 grade minimele și cu 6…7 grade maximele. În zilele care vor urma media minimelor termice va fi aproximativ constantă. Temperaturile maxime vor crește. Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, va fi mai ridicată la finalul primei săptămâni și în primele zile ale celei de a doua.

2

Moldova

Vremea se va încălzi, iar disconfort termic se va accentua treptat, în special în jumătatea sudică a regiunii, până spre sfârșitul primei săptămâni. Media temperaturilor maxime va fi în creștere, de la 29 de grade în prima zi, până la 33 … 34 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 14 grade, la 17…19 grade. În 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea, cu aproximativ 4 grade minimele și cu 5…6 grade maximele. În zilele următoare media minimelor termice va fi aproximativ constantă, dar a maximelor va avea un ușor trend de creștere. Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, va fi mai ridicată în intervalul 23 – 28 iunie.

Oltenia

Până în data de 22 iunie, va fi caniculă pe arii tot mai extinse, iar disconfortul termic se va accentua. Media temperaturilor maxime va urca, de la 33 de grade în prima zi, până spre 37…38 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 15 … 16 grade, la 19 … 21 de grade. În intervalul 23 și 25 iunie temperaturile vor scădea cu 4 … 5 grade minimele și aproximativ 6…7 grade, maximele. În zilele care vor urma, nu vor fi variații termice semnificative în cazul mediei minimelor, dar a maximelor va fi în ușoară creștere. Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi mai mare în cea de a doua săptămână.

Prognoza meteo la munte

Vremea va fi într-un proces de încălzire, iar disconfortul termic va crește, până spre finalul primei săptămâni. Media temperaturilor maxime va urca, de la 19 de grade în prima zi, până spre 24 … 25 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 9 … 10 grade, la 14 … 16 grade. În zilele de 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea cu 4 … 5 grade minimele și aproximativ 6…7 grade, maximele. Meteorologii au anunțat că vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, pe alocuri în prima săptămână și pe arii mai extinse în cea de a doua.

blank