Mare deranj in judetul Gorj, locul preferat si „pastorit” de Victor Ponta, cel in care a si facut afaceri cu Dan Sova, potrivit dosarului in care acesta din urma este pus sub urmarire penala!
 
 
perchezitii-gorj
 
In timp ce Toni Grebla a fost miercuri dimineata chemat din nou la DNA si a aflat care sunt noile acuzatii care i se aduc, procurorii fac prăpăd „acasă” la Ponta, deci în Gorj, după ce un primar și un viceprimar, alături de 3 afaceriști, au fost reținuți! Primarul şi viceprimarul comunei Bîlteni au fost reţinuţi pentru 24 de ore de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.
 
Alături de ei au mai fost reţinuţi trei administratori de firme. Aceştia sunt acuzaţi de spălare de bani, evaziune fiscală şi abuz în serviciu. În acest caz au fost efectuate aproape 40 de percheziţii. Poliţiştii au descins chiar şi la biserica din localitate, acolo unde lucrările de renovare şi extindere au fos realizate de către firma primarului, înainte ca acesta să fie ales în funcţie, şi, ulterior, de firma nepotului.
 
„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, persoanele vizate ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale unor societăţi comerciale, achiziţii publice ce reprezintă operaţiuni fiscale nereale. De asemenea, sumele de bani provenite din infracţiuni erau introduse în circuitele financiare ale unor societăţi comerciale. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 2.800.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Gorj.
Citeste si...
Vasile Blaga, despre discutarea fuziunii PDL-PMP cu Traian Basescu