Medical, Promo

Prima vară a bebeluşului

Dacă familia ta s-a mărit şi un nou membru mititel a venit pe lume, atunci fiecare zi este o experienţă nouă, plină de provocări, atât pentru micuţ, dar şi pentru voi, părinţii. Prima zi în sânul familiei, prima băiţă şi somnicul de acasă s-au dovedit a fi pentru voi adevărate realizări alături de bebeluş. Stabilirea orarului de masă, colicii, primii dinţişori şi primul chicot de râs au trezit în fiecare dintre voi sentimente unice şi inegalabile, care vă umplu viaţa şi vă confirmă cât de frumoasă este viaţa lângă bebeluşul vostru.

Bebeluşul şi sezonul cald

Întâlnirea micuţului cu primele raze puternice de soare va reprezenta o nouă provocare pentru tânăra familie. Cum îl îmbrac, cât mănâncă, bea apă, poate dormi afară sunt doar câteva dintre întrebările pe care ţi le vei pune şi cărora vei dori să le afli răspunsul. Vara pentru bebeluş se va dovedi a fi o perioadă foarte plăcută, bucurându-se de căldura soarelui şi de lejeritatea hăinuţelor sumare. Cu atât mai mult, vara este sezonul vacanţelor, astfel că veţi putea pleca împreună la mare, la ţară sau la munte, deplasările foarte lungi amânându-le pentru când va mai creşte. Rutina  îngrijirii bebeluşului în timpul verii impune câteva modificări, însă nu este mult modificată. Vei procura tot ceea ce îţi va fi necesar pentru îngrijirea acestuia, de la produsele de igienă, până la unguente şi creme, scutece absorbante, comprese sterile, beţişoare de urechi sau medicamentele de care este nevoie pe perioada erupţiei dentare sau atunci când colicii îi provoacă dureri de burtică, insomnii şi agitaţie. Îl vei îmbrăca lejer, cu hăinuţe din fibre naturale. Este posibil să îi faci un duşuleţ şi peste zi, nu doar seara, să schimbi mult mai des scutecelul, pentru a nu provoca vreo iritaţie din cauza căldurii sau să foloseşti mai multe creme şi unguente,  în farmacie găsind tot ceea ce îţi va fi necesar.

Alimentaţia bebeluşului pe timpul verii

Orarul de masă al bebeluşului nu trebuie să sufere modificări pe timpul verii, fiind necesară urmarea schemei de diversificare conform vârstei. Dacă este încă mititel, iar hrana este asigurată exclusiv cu lapte praf, se vor respecta orele de masă. Dacă este foarte cald, micuţul poate primi câteva linguriţe de apă plată la temperatura camerei, fiind obligatoriu ca bebeluşul să nu se deshidrateze. Dacă deja s-a început diversificarea alimentară, vei acorda o atenţie specială preparării hranei şi păstrării acesteia. Fiind foarte cald, este esenţial să procuri doar ingrediente foarte proaspete, să le transporţi în siguranţă şi să le prepari termic în mod corespunzător. Este indicat ca micuţul să primească mâncare proaspăt preparată, însă dacă totuşi vrei să păstrezi mâncărică şi pentru altă masă, va fi necesar să o depozitezi la rece. Odată începută diversificarea alimentară, micuţul va primi apă plată, mai cu seamă că afară este cald.

Plimbările în aer liber

Plimbările în aer liber sunt esenţiale pentru sănătatea bebeluşului, indiferent de anotimp. Cu atât mai mult vara, când soarele încălzeşte aerul şi natura este plină de culoare, ieşirile cu cel mic trebuie să fie dese şi bine organizate. Este recomandat ca bebeluşul să fie scos la plimbare dimineaţa şi seara, evitându-se orele în care temperatura creşte foarte mult. Şi micuţul trebuie să se bucure de mângâierea soarelui, însă pălăriuţa nu va lipsi de pe căpuşor. Plimbarea în natură poate deveni dificilă şi chiar periculoasă dacă insectele specifice sezonului cald inundă aerul şi bâzâie peste tot, pişcăturile acestora putându-se constitui în adevărate probleme pentru micuţi. Pentru a evita neplăcerile şi pentru a nu-l pune în pericol pe bebeluş, nu trebuie să vă lipsească produsele de protectie anti insecte. În funcţie de vârsta micuţului poţi alege geluri şi creme, spray-uri, brăţări aromatizate care ţin insectele la distanţă, precum şi plasturi calmanţi.

blank