prețurile la țigări
Actualitate

Prețurile la țigări vor crește din nou. Cât va costa un pachet începând din 8 aprilie 2024

Începutul lunii aprilie vine cu o veste neplăcută pentru fumători: prețurile la țigări vor crește din nou. Începând cu data de 8 aprilie, se va aplica o majorare semnificativă, afectând buzunarele celor care fumează în mod regulat

Prețurile la țigări vor crește din nou. Este a doua creștere a prețului în anul 2024, conform informațiilor furnizate de Economedia.

British American Tobacco, unul dintre cei mai importanți producători de țigări din piață, va implementa o majorare de 1 leu pentru fiecare pachet de țigări. Această schimbare va afecta direct prețurile mai multor branduri populare, punând o presiune financiară suplimentară asupra consumatorilor.

Această majorare vine după alte creșteri de prețuri efectuate de British American Tobacco în ultimul an. De exemplu, în ianuarie 2024, prețurile au crescut cu 1 leu pe pachet, iar acum se va aplica o nouă creștere de 1 leu.

Astfel, începând cu 8 aprilie, prețurile pentru branduri precum Pall Mall vor ajunge la 26,5 lei, în timp ce Kent Blue va costa 27,55 lei. Alte branduri, cum ar fi Rothmans Blue, Vogue și Viceroy Red, vor avea și ele ajustări de prețuri, variind între 26 și 28,5 lei.

În total, într-un interval de mai puțin de un an și jumătate, prețul țigărilor a crescut cu 4 lei pe pachet. Cu British American Tobacco controlând aproximativ 50% din piața locală a țigărilor şi cu schimbările de prețuri pe care le implementează au un impact semnificativ asupra consumatorilor.

Deși alți mari producători de pe piață, cum ar fi JTI și Philip Morris, nu au anunțat încă majorări de prețuri, se așteaptă ca aceștia să urmeze exemplul liderului de piață în curând. Astfel, consumatorii ar putea fi supuși unei creșteri generale a costurilor în viitorul apropiat.

blank