Ultima Ora

Preşedintele şi premierul României după atacul din Nisa: “Flagelul terorismului trebuie combătut”

Premierul român, Dacian Cioloş a condamnat în termeni duri atacul terorist, transmiţând în acelaşi timp că România este alături de poporul francez în aceste momente de grea încercare.

Premierul a arătat că România este alături de poporul francez “încercat încă o dată de un atentat de o violenţă incalificabilă” şi a transmis condoleanţe familiilor îndoliate.

“Franța este în lacrimi. La Nisa, bucuria sărbătorii Zilei Naționale s-a transformat în dramă. Viețile a zeci de oameni care celebrau libertatea, egalitatea, fraternitatea au fost secerate într-un act inuman. În aceste momente, România este alături de Franța, de poporul francez încercat încă o dată de un atentat de o violență incalificabilă. Doresc să transmit condoleanțe familiilor îndoliate și tărie tuturor celor care trec prin această grea cumpănă”, a scris Cioloş pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat “atacul înfiorător” din Franţa, arătând că “flagelul terorismului trebuie combătut”.

“Condamn ferm atacul înfiorător care a avut loc azi noapte la Nisa, de Ziua Națională a Franței. Teroarea a lovit din nou poporul francez, a lovit din nou Europa. O zi de sărbătoare s-a transformat într-una de doliu, după ce o mână criminală a curmat viețile a zeci de oameni și a lăsat în urmă peste o sută de răniți. Flagelul terorismului trebuie combătut, actele de cruzime trebuie stopate și putem face asta doar uniți împotriva celor care nu au nicio justificare pentru actele lor. Transmit condoleanțe familiilor victimelor și multă putere celor răniți! România este alături de Franța în aceste clipe îngrozitor de dureroase”, a arătat şeful statului.