Premierul Nicolae Ciucă
Actualitate

Premierul Nicolae Ciucă intervine pe piaţa energiei. Negocieri pentru prețuri fixe

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat ipoteza de discuție cu furnizorii și distribuitorii în ideea Ideea unei reglementări parțiale a pieței de energie electrică.

„Am avut mai multe decizii, mai multe ordonanţe, fiecare dintre ele încercând să se adapteze la dinamica evoluţiei preţurilor la energia electrică şi la gaze şi să facem în aşa fel încât să protejăm cetăţenii şi economia. Din discuţiile avute rezultă foarte clar că trebuie să luăm măsutri astfel încât să asigurăm competitivitate produselor româneşte. Avem nevoie să continuăm să evaluăm şi să menţinem deschise discuţiile cu structurile din domeniul electricităţii şi gazelor naturale, cu toţi cei care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu, astfel încât şă identificăm cea mai bună soluţie pentru cetăţeni şi pentru economie. Nu putem să nu luăm măsuri, dar aceste măsuri trebuie luate pe baza unui dialog deschis, onest şi, desigur, analiză la nivelul coaliţiei, astfel încât să luăm cea mai bună decizie”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă răspunde la, întrebarea dacă e posibilă reglementarea pieţei energiei de la 1 ianuarie, că la întâlnirea de luni, furnizorii şi distribuitorii au venit cu această propunere „prin care să ne gândim şi la o variantă de semi-reglementare”.

„Trebuie să facem în aşa fel încât să rămânem conectaţi la piaţa liberă. (…) Ne dorim ca săptămâna viitoare să continuăm discuţiile cu producătorii. După aceea avem analiză la nivelul instituţiilor şi vom lua o decizie cât de curând”, adaugă Ciucă.

blank
blank