Premierul Ludovic Orban spune că a avut discuții cu reprezentanții HORECA pentru deschiderea teraselor la data de 1 iunie și că acest lucru va fi decis în funcție de evoluția epidemiei în perioada 15 mai – 1 iunie.

„Este adevărat că am avut o discuție cu reprezentanții HORECA și m-am arătat deschis să discutăm. Avem pe data de 18 o nouă discuție. Totul depinde de evoluția epidemiei în perioada de două săptămâni dintre 15 mai și 1 iunie, în care odată cu măsurile de relaxare nu va mai putea exista un control foarte strict din partea autorităților. În cea mai mare parte, ținerea sub control a răspândirii virusului ține de comportamentul responsabil al cetățenilor, așa cum a fost 98 – 99% din cazuri. Datorită comportamentului corect nu a existat o răspândire a epidemiei foarte mare”, a spus Orban.

„După 15 mai stă în puterea lor. Dacă lucrurile vor sta bine, după data de 1 iunie vor exista noi măsuri de relaxare și am discutat despre terase, ca odată cu încălzirea vremii să dăm drumul cu anumite condiții”, a mai spus Orban.