Premieră
Actualitate

Premieră în România. Vor fi introduse brățările electronice pentru supravegherea agresorilor

În premieră, în România vor fi introduse brățările electronice pentru supravegherea agresorilor. În prima fază, vor fi instalate aproape 1.000 de astfel de dispozitive, care vor ajută polițiștii, să monitorizeze mișcările infractorilor, prin GPS.

Premieră în România. Vor fi introduse brățările electronice pentru supravegherea agresorilor

Primele brățări vor fi funcționale, spre finele anului, iar aceste aparate electronice vor fi montate pe glezna infractorilor, pe cea a persoanelor supravegheate. Modul de funcționare este destul de simplu, aceste aparate electronice vor transmite prin GPS secundă de secundă locul în care se află persoana supravegheată.

Premieră în România

În cazul unui ordin de protecție, dacă persoana supravegheată trece de limita impusă de autorități, atunci aparatul va emite în mod automat o alertă către secția de poliție, astfel încât oamenii legii să poată interveni în cel mai scurt timp.

Primele astfel de dispozitive vor fi instalate în București și în alte trei județe care urmează să fie decise de autorități. De altfel, aceste achiziții de brățări electronice, primele, sunt făcute la aproape un an de când avem o lege de monitorizare a agresorilor prin intermediul acestor brățări electroncie, iată că abia acum se fac pași concreți pentru aplicarea acestei legi, în condițiile în care doar anul trecut au fost raportate peste 40.000 de fapte de violență domestică și peste 2.000 de încălcări ale ordinelor de protecție, iar unele dintre ele, din păcate, s-au soldat cu adevărate tragedii.

Începând cu a doua jumătate a acestui an se va putea vedea și cum funcționează în realitate aceste brățări electronice care în alte țări sunt deja o banalitate.