Actualitate

Poveste din închisoare: Un deținut l-a făcut pe Gigi Becali să plângă în hohot

Poveste din închisoare: Un deținut l-a făcut pe Gigi Becali să plângă în hohote

Gigi BecaliPentru că se plictisea, a stat, a stat şi s-a gândit cum să-şi umple timpul liber. Şi i-a venit ideea genială: „eu, Gigi Becali, o să sun acum un jurnalist ca să-i spun care mai e viaţa în închisoare!”.

Cu nici o sută de ani în urmă, un condamnat la închisoare, ca să simtă povara detenţiei şi mai ales a pedepsei, era pus să facă munci silnice. Astăzi, un condamnat la închisoare dă telefoane din puşcărie şi stă la snoave cu reporterii chiar şi 20 de minute, dacă asta vrea.

Asta a făcut Gigi Becali şi ce credeţi că i-a povestit jurnalistului? Că a plâns în închisoare din cauza unui deţinut.

„Uite, când am plâns eu prima oară la Jilava… Era un băiat aici, vorbea la telefon unde vorbesc eu, lângă celula mea. Eu ascultam ce vorbește el. El vorbea cu maică-sa și începe să plângă. Și am început și eu să plâng, dar am plâns pentru el. Pentru mine nu plâng niciodată. Eu sufăr cu tărie, cu bărbăție. Nu plâng niciodată de suferința mea. Când ți-e frică înseamnă că-l asculți pe diavol. Când te lupți ca un războinic, îl învingi pe diavol”, a spus Gigi Becali.

Uau! Impresionant! Impresionant că Becali îşi conduce cu cea mai mare lejeritate afacerile din puşcărie şi sună pe cine doreşte. E adevărat că, oficial, acesta este al doilea mesaj din închisoare transmis publicului de către Gigi Becali, primul fiind transmis pe 23 iulie, prin intermediul unui avocat de-al său.

„Am spus binecuvântată fii închisoare pentru că aici am citit trei cărţi care mi-au salvat sufletul din care două sunt ‘Pelerinul Rus’ şi ‘Filocalia vol.1’ A treia este o carte care m-a învăţat cu adevărat Sfintele Taine ale Ortodoxiei. Aceste cărţi îmi pot salva sufletul care era plin de ruginea păcatelor. Mântuirea vine prin expresia ‘de câte ori am vorbit bine am făcut lucrare de argint, dar de câte ori am tăcut am făcut lucru de aur curat’ „, se arată în mesajul lui Gig Becali.

Până la urmă ori la sihăstrie, ori în puşcărie, lui Gigi Becali totul îi merge foarte bine…

blank