Giorgia Meloni este a șaptea cea mai puternică femeie din lume
Actualitate

Potrivit clasamentului revistei Forbes, Giorgia Meloni este a șaptea cea mai puternică femeie din lume

Find cel mai de dreapta șef de guvern al Italiei de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, Giorgia Meloni este o figură controversată al cărei viitor politic rămâne incert. În ciuda acestui fapt, succesul său reprezintă o realizare pentru leadershipul feminin, fie și doar pentru că este singura femeie aflată la conducerea unei ţări G20”.

Giorgia Meloni este a șaptea cea mai puternică femeie din lume. Pe primul loc în clasamentul celor mai influente 100 de femei se află președintele Comisiei Europene, Von der Leyen, premiată pentru rolul pe care l-a avut în timpul războiului din Ucraina și pentru gestionarea pandemiei: ”Influența ei este unică, nu mai există altă femeie în clasament care să facă politică în numele a 450 de milioane de oameni”.

În clasamentul primelor 10 femei, pe locul doi se află președinta BCE Christine Lagarde, vicepreședinta SUA, Kamala Harris, CEO-ul General Motors, Mary Barra, CEO-ul firmei americane de investiții Fidelity Investments, Abigail Johnson, fosta soție a omului de afaceri Bill Gates, Melinda French Gates, autoarea de bestseller-uri Karen Lynch, directorul executiv al Accenture (CEO), Julie Sweet pe locul al nouălea, iar președinta Citigroup, Jane Fraser, pe locul zece, scriu cei de la ansa.it

Mahsa Amini, tânăra kurdă care a murit în septembrie după ce a fost arestată pentru că nu a purtat corect vălul islamic și a cărei moarte a declanșat în Iran un val de proteste fără precedent, a fost aleasă în clasamentul din acest an pentru a-i reprezenta simbolic pe protestatarii iranieni.

Traducerea Rador

blank
blank