În permanență, dar mai ales în această perioadă dificilă pe care o traversăm cu toții, cei care își dedică o mare parte din viață îngrijirii sănătății celor din jur au nevoie de susținere și de acces permanent la resurse informaționale actuale și de încredere. Medici, farmaciști, cercetători, studenți la facultățile de profil – aceștia sunt cei pentru care a fost creată în primul rând această platformă multimedia online.

 

PortalMed – alături de medici și pacienți

Dacă PortalMed s-a născut din dorința de a fi alături de profesioniștii români din domeniul medical, este bine de știut că o mare parte din demersurile platformei se adresează și pacienților. Aici sunt publicate zilnic informații  importante despre descoperiri, abordări terapeutice inovatoare, ultimele medicamente aprobate de structurile competente și alte știri medicale care prezintă evoluția acestui domeniu. Zi după zi, apar date noi despre abordări terapeutice inovatoare, comunicări despre descoperirea unor medicamente noi, rezultate de spre studii clinice în derulare sau finalizate. Acestea sunt de maximă importanță pentru profesioniști, astfel încât aceștia să poată fi conectați în permanență la evoluția domeniului medical și farmaceutic.

 

Surse de încredere

Conținutul oferit de platforma online PortalMed provine din surse certe, verificate și verificabile: institute internaționale de cercetare, autorități, jurnale de profil din întreaga lume.  Alături de  informațiile specializate, dedicate personalului medical și profesioniștilor din domeniile și industriile conexe, aici sunt publicate articole dedicate publicului larg, interesat de ultimele noutăți, într-o formă accesibilă și cuprinzătoare.

 

Informații specializate de ultimă oră

PortalMed a publicat pentru prima oară în România rezultatele celor mai recente studii clinice despre neurofibromatoza de tip 1 (NF1), respectiv informații despre primul tratament pentru această boală considerată incurabilă până de curând, mai ales din cauza tumorilor inoperabile care le dezvoltă pe traiectele nervoase. Tot aici a fost anunțată și o premieră mondială: descoperirea testului de salivă care detectează cancerul oral ocult provocat de HPV. Acestea sunt doar două exemple de știri utile pentru lumea medicală, pe care PortalMed le face accesibile în timp util profesioniștilor români.

 

Informații de interes general

Aici veți găsi o categorie de articole dedicate publicului larg: informații generale despre boli, afecțiuni, tratamente, istoria medicinei, sfaturi pentru un stil de viață sănătos, curiozități etc.

O categorie separată le este dedicată celor mici: aici se regăsesc informații de folos pentru părinți, atunci când copiii întâmpină, la rândul lor, probleme de sănătate, dar și modalități prin care îi putem înveseli și în același timp educa pe cei mici. Nu este neglijată nici partea emoțională: veți citi aici despre experimente, jocuri și povești terapeutice sau cu morală, care sunt tot atâtea variante pentru părinți și copii de a petrece timp de calitate împreună.

Categoria Lifestyle cuprinde articole despre importanța prevenției, susținerea imunității și activități fizice benefice și accesibile tuturor.

 

Coronavirus – cea mai mare provocare epidemiologică a zilelor noastre

Informațiile despre evoluția pandemiei sunt grupate într-o categorie specială: Coronavirus. Aceasta include raportări oficiale, sfaturi, opinii, știri de pe întregul mapamond, acolo unde se tratează și se studiază și posibilele soluții de prevenție și de tratament. În fiecare zi apar informații noi despre studii clinice, despre anumite medicamente sau substanțe folosite experimental și efectele acestora asupra pacienților. Sistemele medicale din întreaga lume concură către un scop comun: identificarea tratamentului și a vaccinului care să poată pune capăt celei mai mari crize de sănătate publică din istorie.

 

În direct cu specialistul, de luni până vineri

Publicului larg îi este dedicată și o emisiune zilnică (de luni până vineri, de la ora 20.30), în care un medic răspunde live, pe pagina de Facebook și canalul de Youtube PortalMed, întrebărilor adresate de publicul larg, despre boli, afecțiuni și tratamente.  Acest demers vine în sprijinul celor care au un acces limitat la serviciile de sănătate sau doresc, pur și simplu, să aibă acces la o a doua opinie.

 

PortalMed consemnează evoluția medicinei

În această perioadă, istoria se scrie și se comunică în cea mai mare parte online. Evoluția viitoare este legată într-o foarte mare măsură de profesionalismul, responsabilitatea și corectitudinea cu care tratăm astăzi domeniile de maxim interes. Iar sănătatea este, astăzi, reduta care are nevoie să fie apărată în fața pandemiei de COVID-19. Însă, în paralel cu aceasta, există în continuare boli care necesită tratamente, pentru care se lucrează în continuare către descoperirea unor soluții. Acestea sunt, în primul rând, bolile incurabile, printre care diversele tipuri de cancer. Altele sunt boli care afectează un procent foarte mare al populației globale: diabetul, bolile cardiovasculare și respiratorii, anumite boli infecto-contagioase etc. Deși noul coronavirus a făcut ca mare parte din sistemele medicale să fie implicate în tratarea bolii infecțioase pe care o declanșează acesta, nu trebuie să pierdem din vedere nici faptul că fiecare viață contează și fiecare pacient are dreptul la sănătate, indiferent de tipul de suferință cu care se confruntă. Comunicarea rapidă a descoperirilor pe care le fac cercetătorii și în legătură cu multe alte boli este la fel de importantă. Biotehnologia oferă, de asemenea, din ce în ce mai multe soluții de tratament. Ingineria genetică evoluează cu pași mari. Drumul către identificarea unor soluții viabile, în viitor, pentru tratarea unor boli considerate astăzi incurabile este un deziderat comun pentru întreaga lume medicală. Deseori, rezultatele bune sunt obținute în urma conlucrării centrelor de cercetare din mai multe țări.

 

Un crez comun

Medicina nu are frontiere, iar crezul comun al celor care își petrec cea mai mare parte din viață pentru a-i vindeca pe semenii lor trebuie împărtășit și comunicat tuturor celor implicați în această luptă permanentă cu boala. PortalMed este instrumentul prin care se facilitează aceste comunicări.