9

Premierul Victor Ponta a declarat duminică seara că preşedintele Traian Băsescu este într-o stare de iresponsabilitate şi că se dovedeşte a fi „recidivist” în încălcarea Constituţiei. „Domnul Băsescu ne ceartă în fiecare zi. (..) Nu poate el să ne înjure câte lucruri putem noi să facem în fiecare zi”, a spus premierul într-o emisiune la România TV.

Prim ministrul a explicat că, din punct de vedere juridic, preşedintele încalcă legea fundamentală când spune că va vota cu Partidul Mişcarea Populară. „Din fericire românii nu votează PMP.(..) Nu doar că o încalcă( Constituţia-n.r.), nu o încalcă pentru prima dată. Este recidivist, ca să folosesc limbajul de drept penal şi încălcarea este în mod sigur evidentă, dar cei care judecă aceste încălcări sunt judecătorii CCR”, a afirmat premierul.

El a adăugat, totodată, că ‘nu merită’ să se recurgă la o a treia tentativă de suspendare a şefului statului.

„Nu merită acest om care acum este mai iresponsabil şi mai incontrolabil de el însuşi. Un om care se îmbracă într-un trening alb băgat în ciorapi şi face poze cu o doamnă pe plajă, e un om cu un intelect spre amurg, ca să încerc să păstrez un limbaj cât mai academic posibil. Omul e intrat într-o stare avansată de lipsă a responsabilităţii”, a spus prim ministrul.

Citeste si...
Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu la 5 ani. Decizia nu este definitivă