Mai mulți
Actualitate

Polițiștii i-au prins cu drogurile. Mai mulți politicieni, afaceriști și vedete din România urmau să dea lovitura de sărbători

Mai mulți politicieni din România au vrut să aibă parte de senzații tari de Revelionul 2022 și astfel, au comandat droguri, pe care urmau să le primească din partea unei grupări mafiote. Pe lista de așteptare a contrabandiștilor se mai aflau diverse persoane publice din zona de showbiz.

Polițiștii i-au prins cu drogurile. Mai mulți politicieni, afaceriști și vedete din România urmau să dea lovitura de sărbători

Gruparea mafiotă era compusă din cel puțin șase tineri, care s-au infiltrat în mai multe cercuri selecte din Capitală. În general, ei operau în zona de nord a Bucureștiului. Contrabandiștii aduceau marfa din Bulgaria, pe care o diluau în România și o vindeau la preț dublu, din primele informațiii ale anchetatorilor.

Un gram de cocaină cu puritate de 70% era vândut la preț dublu, cu 900-1.000 de lei.

Ce au găsit polițiștii la domiciliile contrabandiștilor

În urma „afacerilor” cu droguri de pe teritoriul României, infractorii au reușit să strângă venituri de peste două milioane de euro. În dimineața zilei de vineri, polițiștii au efectuat șapte percheziții. Dintre acestea, patru în București și trei în Dâmbovița. Trei indivizi au fost reținuți și vor fi prezentați cu arestare preventivă pentru trafic de droguri de mare risc.

În urma perchezițiilor au fost reținute 600 de grame de cocaină, 4 kilograme de cannabis și 5 grame de ciuperci halucinogene. În plus, au mai fost confiscate sume de bani, 137.300 de lei, 8.450 de euro, 100 de lire sterline și 100 de dolari.

Până la 15 ani de închisoare riscă persoanele vizate.

blank