Stiri

POETA OFELIA PRODAN SI-A ANUNTAT SINUCIDEREA PE FACEBOOK!

Ofelia Prodan s-a născut în localitatea Urziceni. Are studii de sociologie la Universitatea din Bucureşti, studii postuniversitare la Facultatea de Informatică, Universitatea Politehnica, Bucureşti. Debut absolut cu volumul Elefantul din patul meu. A publicat în majoritatea revistelor literare importante din România. Poezii ale ei au fost traduse în engleză, franceză, portugheză, spaniolă, italiană, olandeză şi maghiară. Este laureată a Premiului Internaţional de Poezie şi Proză Napoli Cultural Classic, ediţia a VIII, 2013, câştigând Premiul I la secţiunea POESIA in lingua straniera.images poezie

Ea este membră a Uniunii Scriitorilor din România şi a fost premiată de nenumărate ori datorită poeziilor pe care le-a publicat. Criticii susţin că este unul dintre cei mai valoroşi autori de poezie contemporană.

Ofelia Prodan şi-a anunţat moartea pe o reţea de socializare! Poeta a anunţat prin intermediul unei reţele de socializare faptul că doreşte să se sinucidă, iar la scurt timp a luat un pumn de pastile. In momentul de fata Ofelia Prodan se afla la o clinica din Napoli, sub atenta supraveghere medicala.

Femeia se confruntă cu probleme financiare. „Nu am spus nimic despre problemele mele zilnice. Sunt săptămâni când trăiesc cu 10 lei pe zi si nu pt ca sunt săracă. M-am născut într-o familie de comercianţi pentru care banul a totul si in acelaşi timp se mândresc cu rezultatele mele, deşi in ochii lor sunt un nimic pentru ca nu produc bani. Hagi Tudose. Nu doar ca mă dezic de familia mea, dar am ales ca forma de protest sinuciderea. Acum sunt împăcata. Nu cred ca protestul meu va schimba ceva, dar abia aştept sa vad ce e dincolo :nimicul sau infernul” scria noaptea trecută poeta Ofelia Prodan pe Facebook.