In legatura cu problemele aparute in accesarea Bibliotecii Digitale a Bucurestilor, Biroul de Presa al Primariei Capitalei face urmatoarele precizari:

La nivelul Bibliotecii Metropolitane Bucuresti se fac eforturi pentru repunerea în funcţiune, in cel mai scurt timp posibil, a Bibliotecii Digitale a Bucureştilor, in conditiile in care din anul 2009 si pana in prezent nu s-au realizat investitii semnificative in infrastructura hardware si software a bibliotecii digitale.

Concret, au existat probleme ce au afectat echipamentele hardware, determinate de intreruperi frecvente ale energiei  electrice, iar  pe fondul uzurii inerente (aplicaţia a fost accesată non-stop de la punerea în funcţiune) şi vechimii echipamentelor (achiziţionate în perioada 2008 – 2010), aceste fluctuatii de energie  au determinat o defectare în lanţ a sistemului de hard diskuri din ansamblul de servere.

Pe parcursul anului 2017, au fost demarate două proceduri de achiziție în acest sens, proceduri la care nu s-a prezentat  niciun ofertant, acesta fiind și motivul pentru care, în acest moment, nu exista un contract valid pentru servicii de asistenţă tehnică soft de gestiune a conţinutului digital.

Reprezentantii Bibliotecii Metropolitane Bucuresti au incercat  identificarea de soluţii interne pentru stocarea datelor (necesarul actual este de aproximativ 8 TB de date) şi repunerea în funcţiune a aplicaţiei software. Astfel, datele au fost transferate pe alte echipamente şi se vor relua demersurile pentru identificarea unui furnizor de mentenanta. 

Citeste si...
Proiect de 1 MILION DE EURO pentru promovarea Bucureştiului

De asemenea, noul manager interimar al bibliotecii va demara procedurile pentru achizitia de  echipamente performante actualizate, pentru asigurarea permanentei funcționări a instalațiilor de climatizare ale camerelor tehnice și asigurarea  contractelor de mentenanţă, atât pentru aplicație, cât și pentru toate echipamentele.

Dat fiind ca nu a gestionat eficient aceasta problema, fostului manager nu i s-a mai prelungit contractul la expirare, pana la organizarea unui nou concurs fiind numit un alt director interimar. Facem precizarea ca nota obtinuta la evaluarea de final de mandat nu-i permitea sa depuna direct un nou proiect de management, asa cum s-ar fi intamplat daca nota ar fi fost peste 9.