Cei care obișnuiesc să petreacă concediul în stațiunile de pe litoralul românesc știu cât de aglomerate pot fi plajele, mai ales în vârf de sezon
Actualitate

Plajele din România unde te poți răsfăța cel mai mult. Sunt late și mai puțin aglomerate

Care sunt plajele din România unde te poți răsfăța cel mai mult. Acestea sunt late și mai puțin aglomerate. Sezonul estival 2022 este în plină desfășurare, iar mulți dintre români și-au făcut deja planuri pentru vacanța la mare. Chiar și așa, în rândurile de mai jos vă spunem care sunt cele mai puțin aglomerate pe plaje de pe litoralul românesc.

Cele mai neaglomerate plaje de pe litoralul românesc. Doar aici poți să te bronzezi mai în liniște

Cei care obișnuiesc să petreacă concediul în stațiunile de pe litoralul românesc știu cât de aglomerate pot fi plajele, mai ales în vârf de sezon. Astfel, pentru a te simți cât mai bine, noi îți vom spune care sunt cele mai late plaje din România.

Odată cu zilele călduroase de vară, litoralul devine cel mai aglomerat loc din România. Ca în fiecare sezon estival, plajele sunt pline ochi, așa se face că autoritățile au decis să mărească câteva dintre ele. Astfel, turiștii care vor să evite aglomerația trebuie să știe în ce locuri pot găsi cele mai late plaje de pe litoralul românesc.

Mamaia, plajă de 200 de metri lățime

După cum bine se știe, stațiunea Mamaia este una dintre cele mai apreciate stațiuni de pe litoralul românesc al Mării Negre, iar acest lucru se datorează și plajelor ei. Acestea măsoara circa 8 kilometri, iar în unele locuri lățimea plajelor din Mamaia ajunge chiar și la 200 de metri.

În plus, plaja din Mamaia este cunoscută ca fiind cea mai îngrijită de pe litoral. În sudul stațiunii, plaja este mai îngustă, dar se lărgește în nord. În plus, intrarea în apa mării este una lină, iar nisipul este foarte fin.

Plaja Modern, cea mai lată
Plaja Modern este una dintre cele mai late plaje din România, însă este frecventată mai mult de localnici. Este amenajată corespunzător și are o lățime de 100-200 de metri. La fel ca și în Mamaia, nisipul este fin, iar intrarea în apă este lină. Se ajunge la plajă coborând treptele de pe Faleza Modern, loc minunat pentru a face o plimbare pe seară.

Plaja din stațiunea Venus

Stațiunea Venus a revenit printre stațiunile preferate de turiștii români, în special datorită hotelurilor de lux din zonă. Stațiunea are o plajă lungă de 1,2 kilometri și, în unele locuri, poate atinge chiar și 200 metri lățime.

Plaja Saturm, lățime de 150 de metri

Stațiunea Saturn are printre cele mai late plaje din țara noastră. Aceasta se întinde între Venus și Mangalia, iar lățimea sa variază în funcție de zonă. Astfel, în unele locuri ajunge la o lățime de până la 150 de metri. De asemenea, intrarea în apa mării se face relativ ușor.

Plaja Eforie Nord

În ceea ce privește numărul de locuri disponibile, Eforie Nord este a doua stațiune ca mărime de pe litoralul românesc, după Mamaia. Stațiunea este situată pe o faleză înaltă de 30 metri, iar plaja are o lungime de circa 3 kilometri, atingând în partea de sud o lățime maximă de 100 de metri.

blank