Igor Dodon
Actualitate

Percheziții la domiciliul lui Igor Dodon. Ex-președintele Republicii Moldova și apropiatul lui Putin riscă 12 ani de închisoare

Igor Dodon a fost vizitat marți, 24 mai, de procurorii anticorupție. Au loc percheziții la domiciliul ex-președintelui

Potrivit oamenilor legii, descinderile au loc în cadrul unui dosar penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere pasivă, care se pedepsește cu până la șapte ani de închisoare, notează tv8.

Pechiziții la casa socialistului Igor Dodon

„Fostul șef de stat Igor Dodon este bănuit de acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, pentru care riscă cel puțin trei ani de închisoare, de trădare de patrie, care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de detenție și de îmbogățire ilicită, pentru care ar putea face alți până la 7 ani de pușcărie.

Săptămâna trecută, fostul deputat Iurie Reniță, cel care a făcut denunț la Procuraturăă în dosarul faimosului ‘kuliok’ (n.r. ‘sacoșă’), a anunțat că Curtea de Apel Chișinău a casat integral hotărârea Judecătoriei Chișinău, sectorul Ciocana, privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe”, arată sursa citată.

Socialistul Igor Dodon a neglijat recomandările guvernului de a nu purta panglica Sfântului Gheorghe de 9 mai și a fost sancționat. Ex-președintele Republicii Moldova a sfidat legea și a ieșit pe stradă demonstrând simbolurile țării agresoare. Politicianul a fost vizitat de oamenii legii care i-au întocmit un proces verbal.

Oponentul Maiei Sandu sfidează legea

Oponentul Maiei Sandu a publicat o poză cu documentul primit și a precizat că nu se va lăsa bătut și „va contesta acest abuz în toate instanțele de judecată”.

„Guvernarea a trimis poliția să-mi facă proces verbal pentru participarea de Ziua Victoriei cu simbolurile Victoriei asupra fascismului. Vom contesta acest abuz în toate instanțele de judecată. E o lege anticonstituțională, care în cele din urmă va fi anulată”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.