Poliţiştii din Olt controlează la această oră sediile unor firme și mai multe domicilii le unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Olt, este vorba despre un prejudiciu adus statului în valoare de două milioane de lei.

“Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice (…), sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, efectuează 17 percheziţii, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Olt, Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu şi Ilfov. Percheziţiile sunt efectuate la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală”, se precizează într-un comunicat al IPJ Olt.

“În fapt, administratorul unei firme din judeţul Olt este bănuit că, în perioada 2011 – 2016, ar fi înregistrat achiziţii fictive, constând în obiecte de mobilier urban, de la 14 societăţi comerciale, cu scopul de a diminua obligaţiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi a TVA. Plăţile între firme au fost făcute prin numerar, iar bunurile a căror provenienţă nu a putut fi justificată, au fost tranzacţionate ulterior către instiţutii şi unităţi administrativ-teritoriale”, se mai arată în comunicat.