Actualitate

Oborul intră într-un proces major de modernizare. În această zonă va amenajată o nouă parcare cu 76 de locuri

 

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a transmis pe pagina sa de Facebook că zona Obor va suferi o extinsă renovare. Lucrările au debutat pe strada Chiristigii, cu scopul de a transforma zona într-o atracție turistică pentru întregul oraș, având în vedere potențialul său, a adăugat primarul.

„Oborul intră într-un proces major de modernizare. Deja se lucrează pe strada Chiristigii și avem proiecte pe fiecare metru pătrat din cartier.

Scopul lor e să transforme zona pieței într-o atracție pentru tot Bucureștiul, dar și pentru turiștii care deja vin aici în număr tot mai mare. Potențialul Oborului e enorm, pentru că aici avem istorie, mâncare bună și ar fi complet dacă tot aici ar fi un loc de întâlnire, de petrecut timpul”.

Primarul Sectorului 2 precizează că, în cadrul proiectului de modernizare, se va amenaja și o parcare nouă în zona Popa Lazăr.

„Însă e evident că e nevoie și de spații de parcare. De aceea amenajăm la doar câteva sute de metri o parcare nouă în zona Popa Lazăr. Și vom mai amenaja și alte locuri noi de parcare în vecinătatea zonei Obor”.

Radu Mihaiu a explicat într-un videoclip filmat în zonă că noua parcare va oferi 76 de locuri de parcare și va fi înconjurată de spații verzi, inclusiv cu plante și arbori.

„Sunt la parcarea de pe Popa Lazăr. 76 de locuri de parcare noi sunt create aici, 76 de locuri de parcare acolo unde era teren viran, unde era noroi în permanență, unde era depozit de gunoi.

Ne-am asigurat și că nu o să avem exclusiv locuri de parcare, avem 36% spațiu verde, se vor planta copaci aici. Și ne vom asigura că nu se încinge betonul vara și că acești copaci vor reduce din temperatura la sol”.

 

 

blank