Oamenii de știință
Medical

Oamenii de știință avertizează; Noua epidemie ce va lovi omenirea după Covid-19. Absolut TOȚI cetățenii sunt expuși

Oamenii de știință au lansat un avertisement serios în privința unei „epidemii” de miopie ce va afecta toți cetățenii din Europa, după ce s-a observat creșterea acestei afecțiuni oftalmologice în rândul cetățenilor.

Oamenii de știință avertizează cu privire la o „epidemie” de miopie, după ce au observat creșteri abrupte ale debutului miopiei la adulți în rândul cetățenilor din Europa, inclusiv România.

Pe baza datelor colectate de la 107.442 de participanți la programul extins Biobank din Marea Britanie, oamenii născuți la sfârșitul anilor 1960 au cu 10% mai multe șanse de a fi miopi decât cei născuți cu trei decenii mai devreme.

Cel mai mare salt a fost la indivizii care au experimentat modificări ale vederii mai târziu în viață, deși printre cei care au avut miopie în perioada copilăriei, numărul cazurilor severe s-a dublat în aceeași perioadă.

Se crede că afecțiunea este cauzată de o combinație de factori genetici și de mediu, inclusiv creșterea timpului pe ecran, deși studiul găsește, de asemenea, dovezi că acestea sunt tendințe care pot fi schimbate cu inițiativele potrivite de sănătate publică.

Se crede că afecțiunea este cauzată de o combinație de factori genetici și de mediu, inclusiv creșterea timpului petrecut în fața ecranului, deși studiul găsește, de asemenea, dovezi că acestea sunt tendințe care pot fi schimbate cu măsuri potrivite de sănătate publică.

Biobank a condus un studiu pe un eșantion de persoane născute între 1939 și 1944. În acest caz 12,6% au dezvoltat miopie în copilărie și 7,4% au dezvoltat-o ​​mai târziu în viață. Pentru mulțimea mai tânără, născută între 1965 și 1970, aceste cifre au crescut la 15,6 la sută, respectiv 13,6 la sută.

În general, proporția celor cu miopie la grupele cele mai în vârstă și cele mai tinere a crescut de la 20 la sută la 29,2 la sută, deși majoritatea cazurilor suplimentare de adulți au fost ușoare. Cel mai mare procent, 30,9%, a fost înregistrat pentru cei născuți între 1955 și 1959 , iar acest fapt arată o tendință îngrijorătoare.

Cercetătorii sugerează mai multe motive pentru această evoluție a miopiei: schimbări în alimentația copiilor, creșterea numărului de persoane care utilizează ecrane digitale și schimbări în metodele de predare (mai multe teme și mai puțin timp petrecut în aer liber, de exemplu).

După cum au arătat alte studii din întreaga lume, miopia devine o problemă pentru mai multe persoane mai devreme în viață, în timp ce, în același timp, o proporție mai mare dintre persoanele care dezvoltă miopie raportează cazuri mai severe de tulburare oculară, notează sciencealert.com.

blank