Featured, International

O profesoară, în a cărei clasă existau și copii evrei, i-a amenintat pe elevi că-i trimite la camera de gazare

O profesoară de școală generală din Marea Britanie a fost concediată după ce le-a spus elevilor săi, în glumă, că “îi va trimite la camera de gazare”, dacă nu își fac temele, informează Daily Mail.

Școala primară Newberries a concediat-o pe profesoară la finalul săptămânii trecute, după ce părinții elevilor, printre care și copii evrei, s-au revoltat.

Profesoară ar fi făcut remarca în timpul unei ore la care participau 28 de elevi, printre care 11 evrei. Potrivit părinților, a spus “Ar fi bine să terminați tema repede, sau o să vă trimit pe toți la camera de gazare”.

Când unul dintre elevi a confruntat-o, profesoara a spus că glumea, și-a cerut scuze și i-a rugat pe elevi să nu spună nimănui ce s-a întâmplat. Copiii și-au informat părinții, iar aceștia au luat legătura cu directorul școlii. În acea seară, consiliul profesoral al școlii a avut o ședință și profesoara a fost concediată a doua zi.

Decizia a fost rapidă pentru că femeia nu avea contract de muncă cu școala, fiind venită print-o agenție de forțe de muncă.

Școala unde a avut loc întâmplarea se află în Radlett, Hertfordshire, un sat cu 8.000 de locuitori, dintre care un sfert sunt evrei.