Actualitate

O nouă zonă de recreere și odihnă va fi amenajată în Sectorul 2, la intersecția străzilor Mihai Bravu și Chiristigiilor

Primăria Sectorului 2 anunță amenajarea unei noi zone de recreere și odihnă la intersecția străzilor Mihai Bravu și Chiristigiilor, în Sectorul 2 al Bucureștiului. Acest loc este în prezent un teren viran, folosit ilegal pentru depozitarea de gunoaie, însă autoritățile promit că vor transforma acest spațiu într-o zonă de relaxare.

Proiectul de investiții a primit aprobarea indicatorilor tehnico-economici în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local. Suprafața terenului destinat acestui proiect este de 1.500 de metri pătrați.

Primăria Sectorului 2 subliniază pe pagina sa de Facebook că amenajarea de spații verzi este o necesitate în creștere, în special în zonele dens populate. Proiectul va aduce beneficii locuitorilor din zonă, oferindu-le o oază de natură și un loc de recreere în inima orașului.

„Avem mare nevoie de spații verzi în zonele aglomerate, cum este și intersecția dintre străzile Mihai Bravu și Chiristigiilor, mai ales că suntem un sector deficitar la acest capitol: deținem doar 12 mp de spațiu verde/cap de locuitor, față de 26 mp de spațiu verde/cap de locuitor, care este standardul #UniuniiEuropene.

Însă depunem toate eforturile să îndreptăm această situație prin amenajarea și extinderea a cât mai multor spații verzi din sector”.

Pentru amenajarea noului loc de recreere, mai multe etape trebuie să fie parcurse:

 1. Igienizarea terenului.
 2. Instalarea unui sistem de irigare necesar menținerii vegetației în condiții optime.
 3. Plantarea de arbuști, flori și alte plante, în funcție de sezon.
 4. Montarea mobilierului urban, care include:
  • Bănci.
  • Coșuri de gunoi.
  • Module pentru odihnă.
  • Mese de șah.
  • Aparate pentru activități de tip calisthenics (antrenament cu greutatea corporală).
 5. Realizarea aleilor pietonale din pavaj antichizat.
 6. Montarea unui sistem de iluminat cu LED, optimizat pentru eficiența energetică.

Această revitalizare a zonei va aduce numeroase beneficii comunității locale, inclusiv:

 • Îmbunătățirea aspectului urban.
 • Oferirea posibilității de recreere și socializare într-un spațiu cu arhitectură modernă, potrivit pentru diverse categorii de vârstă.
 • Reducerea poluării și contribuția la lupta împotriva emisiilor de carbon.
Citește și  Liviu Dragnea, replică pentru Gabriela Firea: 'Îi înţeleg supărarea'

Primăria Sectorului 2 se implică în inițiativa Comisiei Europene de a deveni un oraș climatic neutru până în 2030.

„Această investiție este în concordanță cu „Strategia de dezvoltare locală integrată a Sectorului 2” și cu misiunea pe care ne-am asumat-o atunci când am fost aleși în #MissionCities „Misiunea 100 de orașe inteligente și neutre climatic până în 2030”, inițiativă a #ComisieiEuropene, aceea de a deveni un oraș neutru din punct de vedere climatic până în 2030”.

De asemenea, Primăria Sectorului 2 a dezvăluit planuri pentru amenajarea unui parc nou destinației publice pe strada Moroeni nr. 56A. Pentru a demara proiectarea și amenajarea parcului, este necesară obținerea dreptului de expropriere asupra unui teren privat din zonă.

blank