Actualitate

Noile autobuze electrice achiziționate de PMB au ajuns în această dimineață la București

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că noile autobuze electrice achiziționate de PMB au fost livrate în București în această dimineață. Acesta a subliniat că este primul lot, iar în total vor fi livrate 100 de noi vehicule pentru STB, oferind astfel mai mult confort călătorilor.

De asemenea, viceprimarul a menționat că aceste autobuze au fost livrate cu câteva luni mai devreme decât era prevăzut în contract.

„Vehiculele au fost livrate cu aproximativ 4 luni mai devreme față de termenul prevăzut în contract”.

Conform informațiilor oferite de Stelian Bujduveanu, celelalte 49 de autobuze vor fi livrate în luna noiembrie. Până la data de 2 decembrie, vor fi furnizate și cele 100 de stații de încărcare pentru aceste vehicule. Iată specificațiile acestor mijloace de transport public în comun:

  • Lungime de 12 metri
  • Autonomie minimă de 200 km între două încărcări succesive
  • Tracțiune complet electrică
  • Baterii de acumulatori
  • Podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului
  • Trei uși duble
  • Sistem de aer condiționat

Stelian Bujduveanu a anunțat că noile mijloace de transport public vor intra în circulație până la sfârșitul acestui an. Procesul de implementare include montarea și configurarea echipamentelor ITS, instruirea șoferilor STB și a personalului tehnic, testele de anduranță și probele efectuate pentru recepția autobuzelor. Intrarea acestor autobuze pe trasee va avea loc treptat.

Cele 100 de autobuze electrice achiziționate pentru Societatea de Transport București (STB) au fost finanțate cu fonduri europene nerambursabile prin intermediul Programului Operațional Regional (POR).

blank