Noi simptome
Medical

Noi simptome COVID au fost adăugate pe lista oficială a Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie

Noi simptome COVID au fost adăugate pe lista oficială a Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie, la câteva zile după ce s-a încheiat programul de testare gratuită. Printre simptomele adăugate se numără inclusiv dureri de cap, diaree și nas înfundat, informează BBC.

Specialiștii au descoperit noi simptome COVID și avertizează că multe dintre noile simptome incluse pe lista oficială a Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie „sunt foarte asemănătoare” cu cele ale răcelii și gripei.

Cele trei simptome ale unei infecții cu Covid care erau recunoscute până acum în Marea Britanie au fost: febră, tuse și pierderea mirosului sau gustului.

Se știa încă din primele zile ale pandemiei că aceste simptome erau doar vârful aisbergului. Organizația Mondială a Sănătății și alte țări, inclusiv SUA, au folosit o listă mai lungă de simptome. În Marea Britanie însă, a existat o dezbatere cu privire la simptomele care ar trebui recunoscute și care ar trebui să califice pe cineva pentru un test COVID.

Acum, lista include alte 9 simptome:

-dificultăți de respirație
-senzație de oboseală sau epuizare
-dureri musculare
-dureri de cap
-dureri în gât
-nas înfundat sau care curge
-pierderea poftei de mâncare
-diaree
-senzație de rău

Noile simptome au fost adăugate pe listă în condițiile în care acum majoritatea oamenilor trebuie să plătească dacă vor să facă un test COVID. Înainte, oamenii se calificau pentru testele PCR doar dacă prezentau unul dintre cele trei simptome principale.

Vineri, Oficiul Național de Statistică estima că aproximativ 4,9 milioane de persoane din Regatul Unit au avut COVID-19 în săptămâna care s-a încheiat la 26 martie, în creștere față de 4,3 milioane în săptămâna precedentă.

blank