Life

Motivele îngrăşării şi sfaturi pentru menţinerea greutăţii când te laşi de fumat

Vrei să te laşi de fumat te îngijorează faptul că ai putea lua câteva kilograme? Iată ce trebuie să faci ca să nu te îngraşi.
 
646x404
 
Renunta la orice fel de gustări.  Unele persoane, atunci când simt pofta de tutun aplelează la o bomboană, ciocolată sau alte dulciuri. Acest obicei te va face să iei în greutate, de aceea este bine să apelezi la gustări care nu-ţi vor dă peste cap silueta: guma de mestecat, la bomboane sau la felii de fructe cu conţinut caloric scăzut.

Bea apă, mult mai multa apa decat erai obisnuit(a). Renunţatul la fumat  poate da o mai mare poftă de mâncare. Înainte şi în timpul mesei, este bine să bei cel puţin două pahare cu apă, căci te vei simţi sătulă cu mai puţină mâncare.

Consumă alimente bogate în fibre pentru ca acestea ajută oamenii să se simtă mai sătuli şi să nu aibă o poftă de mâncare excesivă, senzaţie care apare de obicei după renunţarea la fumat. Printre alimentele bogate în fibre se numără cerealele integrale, fasolea uscată, mazărea, nucile, caisele şi prunele
blank