Inspectorii care au dat comunicatul că Inspecția Judiciară vrea să fie sub Ministerul Justiției s-au descalificat, susține europarlamentarul Monica Macovei, care cere demisia acestora.
„Inspecția judiciară – un organism care trebuie să fie independent, pentru că anchetează disciplinar magistrații – spune că este total de acord să treacă la Ministerul Justiției. Ca pe vremea lui Stănoiu-Năstase și ca pe vremea comuniștilor.

Din acest moment, oamenii din acest corp de inspecție și care au dat comunicatul ne-au arătat că nu mai au niciun fel de independență, din moment ce vor să treacă sub control politic, și nu mai au nicio calitate morală să cerceteze disciplinar magistrați.
Cine să mai cerceteze disciplinar? Un corp de inspectori – tot judecători și procurori – care spune că vrea să treacă sub Ministerul Justiției și să mă șantajeze după aceea?
Noi am vrut independență pentru această Inspecție judiciară, nu să fie la Ministerul Justiției. Primul comunicat al Inspecției Judiciare îi descalifică, dacă au puțin bun-simț își dau toți demisia.”, a declarat Monica Macovei la Realitatea Tv.