Life

O minune cu un câine

O minune cu un câine

blankVreau să ne gândim la minuni. Vreau să vorbim despre ele. Gata cu politica. Acum nu mai bălăcărim pe nimeni. E vreme… E vreme pentru tot. Dar acum e vreme de vorbit despre minuni. Se naşte Mântuitorul în curând şi, mă gândesc, e musai să intrăm în atmosfera de bucurie. Îi lăsăm deoparte pe cei care ne supără, care ne enervează, pe care la rându-ne, îi enervăm. Lăsăm deoparte ce e urât şi ce ne indispune. Să vorbim, zic, despre minuni…

În blocul în care stau, o fetiţă avea, de câţiva ani, un câine. Într-o zi, nu ştiu cum, l-a pierdut. A fost disperare mare în sufletul micuţei. Familia a căutat câinele, a dat anunţ pe la ziar, a lipit afişe pe stâlpi şi pe garduri şi a afirmat că oferă o recompensă serioasă celui care găseşte şi aduce câinele la adresa indicată. Timpul trecea şi Riky nu apărea, spre nefericirea supremă a fetiţei care s-a şi îmbolnăvit din cauza asta. Apoi, a venit Ajunul. În casă, familia trebăluia pe la cele necesare sărbătorii Naşterii Domnului. La uşa de la intrare s-a auzit, la un moment dat, un râcâit. Nu era bătaie în uşă, nu era sunat la sonerie. Doar un râcâit. Fetiţa a zis: „E Riki!”. Şi a fugit să deschidă. Dar mama ei, crezând că e doar o simplă părere ce se auzea, nu a lăsat-o, ca să nu fie decepţionată şi mai rău şi să plângă şi în Ajunul Crăciunului. Un scâncet a pătruns apoi până la ele. Intrigată, femeia s-a dus la uşa de la intrare să vadă ce-i. Acolo stătea, vesel şi nerăbdător, câinele pierdut cu luni în urmă. Cum a ajuns acolo, cine l-a adus, cum a apărut, nu a ştiut nimeni. Un singur răspuns a fost pe buzele tuturor: în Ajun de Crăciun, Iisus făcuse o minune.

Desigur, multe poveşti ar mai fi de spus. Multe minuni de relatat. Multe lucruri de povestit. Dar spaţiul nu îmi mai permite să mă întind la vorbă. Poate că trebuie, ca o concluzie, să credem în minuni. Să le aşteptăm. Să le dorim în viaţa noastră. Şi ele vor veni. Cine ştie, anul ăsta, de Crăciunul ăsta, poate eşti ales tu pentru o minune. Sau tu. Sau tu… Intră pe site şi vorbeşte-ne şi tu despre minunile tale. Fă-ne părtaşi la ele.  

blank