Ministerul Finanţelor
Actualitate

Ministerul Finanţelor, detalii despre acţiunea de control de la Ministerul Muncii

Direcția Generalã de Inspecție Economico-Financiară, din cadrul Ministerului Finanțelor, efectueazã în acest moment 20 de acțiuni de inspecție la 17 ministere, printre care și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, precum și la alte trei autorități publice, anunță Ministerul Finanțelor.

Ministerul Finanţelor, detalii despre acţiunea de control de la Ministerul Muncii

Acțiunea de inspecție la Ministerul Muncii și Protecției Sociale a fost demarată de Ministerul Finanţelor în 19 noiembrie 2021, simultan cu alte 17 acțiuni de verificare.

Controalele sunt prevăzute în Programul de control aprobat din 26 ianuarie 2021. Verificările sunt menite să asigurare respectarea prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice și respectarea prevederilor legale referitoare la investițiile realizate din fonduri publice și la bunurile din domeniul public și privat al statului, inclusiv a celor care aparțin patrimoniului cultural național mobil.

Acțiunile de inspecție sunt dispuse conform prevederilor art. 22 alin. (1) lit. a) din Ordonanța Guvernului nr. 119/1999 privind controlul intern/managerial și controlul financiar preventiv, ca urmare a indiciilor de abateri de la legalitate identificate la nivelul MF, potrivit prevederilor art. 3^1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 109/2011 și ale art. 288 alin. (1) și (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ. Alte prevederi legale incidente sunt art. 59^1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 109/2011 și art. 606 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019.

Raluca Turcan, vicepreședinte PNL a lansat o serie de mesaje critice la adersa conducerii partidului, spunând că premierul Florin Cîțu că a jucat „la poker până și banii de pensii”, și că de vineri, 26 noiembrie, nu mai sunt bani de pensii și de alocații. Într-un alt mesaj Raluca Turcan a vorbit de un control de la Ministerul Finanțelor, trimis „la 20 de minute dupa declarația referitoare la Florin Cițu”.