Actualitate

Mii de locuri de parcare au fost date în folosință anul acesta în Sectorul 6 al Capitalei

În perioada ianuarie-septembrie 2023, Primăria Sectorului 6 a amenajat aproximativ 3.500 de noi locuri de parcare de reședință. Aceste locuri au fost create prin diverse metode, precum reabilitarea sistemului rutier al parcărilor existente sau demolarea garajelor fără autorizație. Cererile pentru ocuparea acestor locuri au fost procesate în ordinea depunerii lor prin intermediul aplicației parcari.adps6.ro.

În plus față de aceste locuri de parcare, în sector mai sunt disponibile alte 268 de locuri pe timp de noapte în parcări publice pe bază de abonament. Aceste locuri sunt disponibile în Piața Drumul Taberei 1 și 2, Piața Gorjului, Piața Crângași și pe strada Valea Lungă. Accesul la aceste parcări se face controlat prin bariere, iar sistemele includ dispozitive de recunoaștere a numerelor de înmatriculare și sunt supravegheate video.

Tarifele pentru locurile de parcare sunt următoarele:

  • Pe timp de zi: 4 lei/oră
  • Pe timp de noapte (între orele 19:00-8:00), abonamentul lunar este de 150 de lei pentru persoane fizice și 200 de lei pentru comercianți.

Plata pentru locurile de parcare pe timp de zi se efectuează la parcometre, atât în numerar, cât și cu cardul. Abonamentele se achită la casieria Administrației Comerciale, situată pe Șoseaua Virtuții nr. 148.

Pentru obținerea unui abonament, cetățenii trebuie să trimită scanate următoarele documente: cartea de identitate, certificatul de înmatriculare al vehiculului și asigurarea auto, prin intermediul aplicației parcari.adps6.ro, la secțiunea „Parcare cu plată”.

De asemenea, în Sectorul 6, au fost retrasate 36.165 de locuri de parcare de reședință din cele 49.365 existente, iar procesul de marcarea a acestora continuă. Garajele fără autorizație sau cu autorizații expirate din anii ’90 au fost demolate, inclusiv cele care aveau scopuri alternative, precum service-uri sau depozite.

Primăria Sectorului 6 are în plan amenajarea unei parcări cu 246 de locuri auto, 100 de locuri pentru biciclete, spații verzi și zone de relaxare. Această inițiativă va aduce beneficii locuitorilor din zonă, oferindu-le locuri de parcare de reședință suplimentare.

Citește și  Pe cine a turnat Viorel Hrebenciuc ca să scape: Lista cu numele grele
blank