Microbuz
Actualitate

Microbuz şcolar cu elevi, implicat într-un accident rutier

Autoritățile din Prahova au activat Planul Roșu de Intervenție în urma unui accident rutier în care a fost implicat un microbuz şcolar în care se aflau 19 elevi. Accidentul s-a produs pe raza localității Drăgănești. Microbuzul şcolar a fost lovit în plin de un autoturism. Mai mulţi elevi sunt răniţi.

Un microbuz şcolar cu elevi a fost implicat într-un accident rutier. S-a întâmplat luni pe DJ 101F în localitatea Drăgăneşti. Un autoturism marca Porsche a pătruns pe contrasens şi a lovit în plin microbuzul.

În microbuz se aflau în total 18 persoane, respectiv 16 copii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, precum şi doi adulţi. Din primele informaţii, patru elevi au fost răniţi mai grav şi transportaţi la spital în Ploieşti. Ceilalţi au fost evaluaţi în ambulanţe. Ulterior, alţi copii au fost transportaţi la spital.

La faţa locului au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de descarcerare, 10 ambulanţe SMURD şi patru ambulanţe SAJ. Începând cu ora 14,29 a fost declanşat Planul roşu de intervenţie la nivelul judeţului Prahova.

„Pentru gestionarea situației, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La acest moment acționează 1 mașină de stingere, 10 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 4 ambulanțe SAJ. Misiunea este în dinamică.”, au anunțat și reprezentanții ISU Prahova.

Primele verificări ale polițiștilor au indicat că șoferul unui autoturism marca Porsche a pierdut controlul volanului într-o curbă, cel mai probabil din cauza vitezei, și a intrat pe contrasens izbindu-se frontal cu microbuzul şcolar. Potrivit România TV, la volanul autoturismului Porsche se afla un medic stomatolog din Bucureşti în vârstă de 36 de ani.