Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă și face un apel totodată la românii care nu cred în existența noului coronavirus. Medicul de la Timișoara îndeamnă la responsabilitate, pentru ca sistemul de sănătate românesc să nu intre în colaps.

”Există la ora actuală două Românii. O Românie care se distrează și alta care este îngrijorată și parte din ea suferă în spitalele din țară”, a declarat medicul Virigil Musta

Războiul cu virusul nu poate fi câștigat în spitale
”Sunt tineri care cred că ei nu se pot îmbolnăvi. Totuși ei pot deveni vectorul acestui virus și să îmbolnăvească pe alții când se întorc în comunitate. Și aceștia pot face o formă severă, chiar cu deces. Există posibilitatea ca cei care se reîmbolnăvesc să nu fi făcut anticorpi.

Medicul Virgil Musta spune că există doua Romanii: Una îngrijorată şi cea laltă care se distrează

Luând contact din nou cu virusul și cu o cantitate mai mare de virus refac boala și de obicei o fac într-o formă mai severă, cu afectare pulmonară care de cele mai multe ori ajung la Terapie Intensivă. Fac un apel la toți românii pentru responsabilitate și solidaritate.

Acest război cu virusul nu poate fi câștigat în spitale. Nu poate fi câștigat în secțiile de Terapie Intensivă, ci doar în comunitate, prin conclucrarea specialiștilor cu populația”, a mai declarat medicul.