Social, Stiri, Ultima Ora

Max, eroul de război, are nevoie de ajutorul nostru. Să facem o lege pentru el

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a constituit un colectiv de lucru la nivelul ministerului care va elabora un proiect de lege prin care va fi modificată legea privind mijloacele fixe.

max-eroul-de-razboi-are-nevoie-de-ajutorul-nostru-sa-facem-o-lege-pentru-el-286643

Acest act normativ va fi promovat în regim de urgenţă.

Max, câinele care detectează bombe şi care a efectuat timp de 3 ani misiuni în teatrele de operaţii din Afganistan a fost scos din serviciu de Armata Română. A ajuns în grija unei doamne inimoase care suportă din resurse proprii cheltuielile cu hrana şi mai ales cu tratamentul şi intervenţiile medicale de care Max are nevoie pentru a lupta cu dirofilaria.

Max nu este singurul animal cu epoleţi care nu are dreptul la “pensie” potrivit legislaţiei din România. Atât la MApN, cât şi la MAI, câinii şi caii sunt bunuri de inventar, ca urmare sunt daţi la casat atunci când nu mai sunt de folos, a arătat jurnalistul Adrian Ursu, duminică, la “Secvenţial”. Nu există posibilitatea ca instructorii sau conductorii să îi poată adopta la ieşirea din serviciu, deşi, cei mai mulţi dintre ei, au mulţi ani de misiuni împreună.

Dacă vă simţiţi solidari cu toţi cei care vor să-l ajute pe Max şi zecile de animale care îşi fac datoria în unităţi speciale, vă puteti alătura acestei petiţii.

Max a fost vedeta Paradei de 1 Decembrie trei ani, la rând. A stat mai drept ca orice soldat pe cea mai mare blindată a Armatei Române. A purtat, de fiecare dată, tricolorul la gât şi a ţinut cadenţa cu privirea fixă. Ca un soldat dedicat.

A fost în două misiuni în Afganistan şi a detectat zeci de bombe şi materiale explozive care ar fi putut ucide. Recent, “s-a pensionat” pe caz de boală, fiind diagnosticat cu dirofilarioză. Din cauza înţepăturii unul ţânţar a făcut viermi…la inimă.

Duminică, la “Secvenţial cu Adrian Ursu”, eroul Max a fost invitat alături de custodele său. “Soldatul nostru” locuieşte cu doamna Hanea de 3 luni, împreună cu alte cinci necuvântătoare. Un boxer, trei pisici şi-o broscuţă.