Mașinile Google s-au întors în România.

Drumurile naționale și șoselele din peste 100 de localități din toată țara vor fi filmate în detaliu, pentru actualizarea hărților din Google Maps. Până acum au fost preluate imagini de deasupra a peste 16 milioane de kilometri de drumuri din întreaga lume. O distanță care ar putea înconjura globul, de mai bine de 400 de ori. În România, două treimi dintre utilizatorii de internet folosesc Google Maps în fiecare lună.
Mașinile Google
Cel puțin trei mașini Google vor străbate în următoarele șase luni cele mai importante zone din România. Traseul începe în București.

Pe fiecare dintre mașini este montată o cameră care captează imagini de jur împrejur, la 360 de grade. Poze și filmulete cu ajutorul cărora pot naviga utilizatorii aplicației Google Maps.

Ela Moraru, Google România: ”Este o tehnologie pe care noi o îmbunătățim constant, pentru că imaginile acestea 360 de grade trebuie să fie de o acuratețe foarte mare. În timp ce plouă, de exemplu, nu putem să facem filmarea. Sunt mai multe obiective, peste șase obiective pe fiecare mașină și e important să programăm traseul foarte bine.”

Mașinile Google vor ajunge în peste 100 de localități din toată țara. De la București, în Constanța, Călărași, Ploiești și Onești, până la Sibiu, Cluj sau Arad.

Dacă vrei să știi când va ajunge o mașină Google în orașul tău, poți verifica traseul online, în timp real, pe site-ul aplicației. Trebuie doar să selectezi România și ai acces instant la lista cu orașele care vor fi vizitate vara aceasta.

Începând de luna aceasta, pe Google Maps vom putea verifica vremea și calitatea aerului din zonele în care ne dorim să ajungem, iar din toamnă vom avea acces și la rute eco-friendly, prin care va fi anticipat consumul de carburant în funcție de înclinația drumului și limita de viteză. În plus, pe Google pot fi vizualizate acum în format 3D și efectele schimbărilor climatice din ultimii 37 de ani.

Serviciul Street View este disponibil în România din 2010, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri. Au fost făcute filmări în 30 de orașe și sute de obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau Delta Dunării.