Ludovic Orban susține că președintele Klaus Iohannis a adoptat
Actualitate

Ludovic Orban susține că președintele Klaus Iohannis a adoptat o politică greșită. „Astăzi zice una, mâine zice alta”

Ludovic Orban continuă atacurile la adresa lui Klaus Iohannis. Fostul prim-ministru al României susține că președintele nu a făcut destul eforturi pentru ca țara noastră să fie văzută mai bine de statele din Occident.

Ludovic Orban a spus că a observat „o lipsă de efort diplomatic” care s-a accentuat odată cu trecerea timpului. De asemenea, fostul prim-ministru al României a explicat ce trebuie să facă România pentru a adera la Spațiul Schengen. Orban a început prin a spune că autoritățile din România trebuie să poarte discuții bilaterale cu statele care sunt reticente privind intrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație.În plus, fostul șef al Guvernului a susținut că acest lucru trebuie făcut, mai ales, de Klaus Iohannis pentru că el este cel care reprezintă România în Consiliul European. De asemenea, tot șeful statului este cel responsabil de politica externă a României.

„Toate demersurile trebuie făcute la cel mai înalt nivel, așa cum din păcate nu au fost făcute până acum. În mod normal, președintele care astăzi zice una, mâine zice alta trebuia să știe foarte clar care e poziția fiecărui stat din UE cu privire la aderarea României la Schengen și pe baza evaluărilor făcute, să realizeze toate demersurile diplomatice, în special în relațiile bilaterale, dar și în cadrul instituțiilor europene, pentru a putea îndepărta această opoziție”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a spus de ce România trebuie să facă parte din Spațiul Schengen

Mai mult decât atât, președintele partidului Forța Dreptei a explicat de ce țara noastră are dreptul de a deveni membru Schengen. Fostul prim-ministru a susținut că este un drept al cetățenilor români. „Integrarea României în Schengen nu este un cadou politic acordat unei guvernări sau unei coaliții aflate la guvernare, ci este consfințirea unui drept pe care-l are fiecare cetățean român, ca urmare a apartenenței României la UE”.

Fostul președinte al PNL a mai adăugat că nu crede că sunt foarte multe șanse ca România să adere la Schengen. Totuși, Orban spera ca țara noastră să primească o decizie pozitivă în urma Consiliului JAI de pe 8 decembrie. De asemenea, el a concluzionat prin a spune că poziția Franței, dar și a Germaniei sunt foarte importante, informează Mediafax.

blank