Ludovic Orban
Actualitate

Ludovic Orban se opune certificatului verde COVID-19. „E o prostie. Nu ajută la combaterea pandemiei”

Ludovic Orban, fostul preşedinte al PNL, a fost invitat, miercuri seară, la emisiunea „Punctul Culminant”, prezentată de Victor Ciutacu, pentru a discuta despre subiectele care au stârnit dezbateri aprinse pe scena politică din România.

Ludovic Orban a fost întrebat cum se vor poziţia parlamentarii pe care-i conduce faţă de certificatul verde. Fostul preşedinte PNL a anunţat că va contesta acest proiect legislativ la Curtea Constituţională, în cazul în care va intra în vigoare.

„În oricare formă, ne vom opune. Problema esenţială este următoarea: E o prostie. Nu ajută la combaterea pandemiei dintr-un motiv demonstrat ştiinţific.

Persoanele vaccinate transmit virusul cu certitudine. Există o mică diferenţă care nu e cuantificabilă încă în procente, dar o persoană vaccinată poate să transmită virusul. Ce motiv pot să invoc eu ca să creez o segregare în societate, care să creez o discriminare între persoanele care sunt vaccinate şi transmit virusul şi persoanele nevaccinate?

Cu siguranţă (că aş fi avut aceeaşi poziţie dacă aş mai fi fost la şefia Guvernului, n.red)., a declarat Ludovic Orban, miercuri, în direct la România TV.

Fostul premier a amintit că atunci când au fost aplicate măsuri de restricţie pentru „a reduce riscul de transmitere a virusului”.

„Am luat măsuri generale de la portul măştii, la obligaţia dezinfectării, triajul la intrarea în spaţii, păstrarea distanţei fizice de protecţie sanitară, până la anumite măsuri de restricţie care au fost valabile pentru toată lumea”, a afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban va ataca la CCR proiectul privind certificatul verde COVID-19. „Nu ai niciun motiv legitim să creezi o discriminare”

„Nu ai niciun motiv legitim, pe de o parte, să creezi o discriminare între persoanele vaccinate şi persoanele nevaccinate, atâta timp cât persoanele vaccinate pot să transmită virusul în egală măsură cu persoanele vaccinate.

În al doilea rând, e vorba despre restrângerea unor drepturi fundamentale – dreptul la muncă. Putem noi să ne permitem să lăsăm angajatorii, companiile private, constructorii, în condiţiile în care ştim foarte clar că formarea unor echipe în cadrul companiilor este un proces dificil”, a adăugat fostul lider liberal.

Deputatul Ludovic Orban, alături de parlamentarii dezafiliaţi de la grupurile PNL, a depus, luni, la Tribunalul Bucureşti, solicitarea de înregistrare a partidului Forţa Dreptei.

blank