Ludovic Orban
Actualitate

Ludovic Orban a avut COVID-19: „Cel mai probabil, am fost infectat cu Omicron” / „Solicit coaliției de guvernare să renunțe complet la ideea certificatului verde”

Deputatul Ludovic Orban a anunțat că a fost testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 în 5 ianuarie și spune că, cel mai probabil, a fost infectat cu varianta Omicron. În tot acest context, fostul premier a îndemnat cetățenii să se vaccineze și să respecte regulile de protecție sanitară, însă a ținut să transmită un mesaj și coaliției de guvernare, căreia i-a solicitat „să renunțe complet la ideea certificatului verde”.

De la debutul pandemiei, pe teritoriul României au fost depistate peste 1,88 de milioane de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2, arată datele transmise vineri.

Ludovic Orban spune că a avut COVID-19

„Am fost absent din spaţiul public după anul nou dintr-un motiv obiectiv. Am avut Covid-19. Am fost diagnosticat pozitiv la testul PCR efectuat în 5 ianuarie. Timp de doi ani, de la debutul pandemiei, am reuşit să mă feresc de coronavirus. M-am îmbolnavit deşi sunt vaccinat şi cu doza a treia, administrată în octombrie 2021 şi respect regulile de protecţie sanitară. Cel mai probabil, am fost infectat cu omicron.

Nu am avut o formă gravă. Simptomele ( febră, tuse uscată, dureri de cap, dureri musculare, iritaţia căilor respiratorii ) s-au manifestat timp de 2, 3 zile”, a declarat fostul premier.

Ludovic Orban spune că, cu această ocazie, a putut să vadă în acțiune instituțiile implicate. El a precizat că nu a fost la spital, dar susține că și-a monitorizat constant saturația de oxigen.

„Am putut să văd direct acţiunea instituţiilor implicate. Am fost sunat de DSP Bucureşti chiar în ziua în care am fost introdus în aplicaţia Coronaforms pentru efectuarea anchetei epidemiologice şi am primit pe mail decizia DSP cu privire la perioada de izolare în ziua următoare. Am fost sunat şi de un reprezentant al DSP Prahova, probabil pentru că în ancheta epidemiologică am indicat ca loc posibil de infectare o localitate din judeţul Prahova, unde mi-am petrecut revelionul. În perioada în care am fost izolat la domiciliu am fost vizitat de poliţie de două ori pentru a fi verificat dacă respect decizia de izolare. Nu am fost la spital, dar mi-am monitorizat constant saturaţia de oxigen cu pulsoxiometrul. De astăzi, mi-am reluat activitatea obişnuită şi sunt la fel de dedicat ca şi până acum reprezentării în Parlament a cetăţenilor români”, a adăugat Ludovic Orban.

Deputatul le-a recomandat cetățenilor să se vaccineze împotriva COVID-19.

blank