Liz Truss
Actualitate

Liz Truss, anunț tranșant. Marea Britanie va colabora cu Japonia pentru a combate „amenințările” Chinei

Premierul britanic Liz Truss a condamnat provocările Chinei asupra Taiwanului într-o întâlnire cu omologul său japonez Fumio Kishida pe care a avut-o la Adunarea Generală a Națiunilor Unite (ONU), a declarat un purtător de cuvânt din Downing Street.

Premierul britanic Liz Truss va colabora cu Fumio Kishida pentru a combate „amenințările” Chinei. Mai exact, Liz Truss a condamnat provocările Chinei la adresa Taiwanului în cadrul unei întâlniri cu omologul său japonez Fumio Kishida, în marja reuniunii Adunării Generale a ONU care are loc la New York.

„Prim-ministrul a condamnat recentele provocări ale Chinei la adresa Taiwanului, care ameninţă zona economică specială a Japoniei”, se arată în comunicat.

Liderii au hotărât să lucreze împreună pentru a aborda amenințarea strategică a Chinei
„Cei doi lideri au hotărât să lucreze împreună pentru a aborda ameninţarea strategică reprezentată de China”, se mai arată în comunicatul emis Downing Street.

Truss şi Kishida au convenit asupra importanţei ca democraţiile să colaboreze, inclusiv în cadrul instituţiilor internaţionale, precum G7, pentru a limita ameninţările economice şi de securitate din partea regimurilor autoritare, se spune în comunicat.

Liz Truss, care s-a întâlnit şi cu preşedintele francez Emmanuel Macron la New York, intenţionează să folosească prima sa deplasare în străinătate de la preluarea mandatului de premier, pe 6 septembrie, pentru a anunţat acordarea unui ajutor suplimentar de miliarde de lire sterline Ucrainei, pentru ca această ţară să continue să se apere împotriva invaziei ruse.

Guvernul lui Truss este de așteptat să stabilească un nou pachet de sprijin energetic pentru afaceri, un plan de ajutor pentru Serviciul Național de Sănătate și reduceri de taxe mult promise.

Liz Truss marchează primul eveniment major după numirea în funcția de premier
Truss, care a părăsit Marea Britanie la câteva ore după înmormântarea Reginei Elisabeta, se va întâlni miercuri la New York cu președintele american Joe Biden. Șeful opoziției din Marea Britanie pentru politică externă, David Lammy, a spus că Truss trebuie să „scoată Regatul Unit din frig și să înceapă să reconstruiască influența diplomatică a țării”.

Truss a declarat că nu se așteaptă ca discuțiile privind acordurile comerciale cu SUA să înceapă pe termen scurt și mediu. Ea adoptă, de asemenea, o abordare diferită cu privire la economie faţă de Biden, promițând reduceri de taxe, inclusiv pentru corporații cu scopul de a stimula creșterea economică.

În schimb, președintele Biden a respins public ideea că reducerile de taxe pot aduce beneficii: „Nu a funcționat niciodată”, relatează uk.finance.yahoo.com.