Actualitate

La sfârșitul săptămânii trecute, a fost suspendată activitatea a nouă restaurante din Parcul Herăstrău și de pe Calea Victoriei

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că, la sfârșitul săptămânii trecute, a fost suspendată activitatea a nouă restaurante din Parcul Herăstrău și de pe Calea Victoriei. Cu toate că majoritatea patronilor au respectat legea, au fost cazuri în care localurile au continuat să funcționeze, chiar dacă li s-au emis dispoziții de suspendare a activității.

Decizia de închidere temporară a fost luată de primarul Sectorului 1 deoarece aceste localuri nu respectau legea și perturbau liniștea publică, în special după ora 22:00, prin nivelul ridicat al volumului muzicii.

Astfel, dispoziții de suspendare a activității au fost emise pentru următoarele localuri:

  1. Nuba,
  2. IT Cucina,
  3. Kayo,
  4. Funky Lounge,
  5. Bar 112,
  6. Mai multe societăți care operau sub denumirea Grădina Monteoru.

În ciuda faptului că majoritatea administratorilor de terase și restaurante din Sectorul 1 au respectat legea, au existat și patroni care au ales să continue funcționarea localurilor lor. Pentru aceștia, Clotilde Armand a transmis următorul mesaj:

„Cei mai mulți administratori de astfel de terase și restaurante din Sectorul 1 au înțeles să respecte legea și bunul simț. Acestora le mulțumesc!

Însă avem și cazuri ale unor patroni care se cred mai presus de lege și ignoră, în mod deosebit la final de săptămână, nevoia de liniște a locuitorilor. În cazul lor, am un mesaj foarte clar: vremurile în care făceau ce vor în spațiul public au trecut, acum respectăm legea la literă în Sectorul 1”.

În situația în care patronii nu vor respecta dispozițiile de suspendare a activității, aceștia vor fi sancționați. Clotilde Armand a declarat că va solicita Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) să confiște toate veniturile obținute în această perioadă.

De asemenea, primarul Sectorului 1 a anunțat că vor fi intensificate verificările privind respectarea ordinii și liniștii publice de către patronii localurilor.

„Am avut multe reclamații în cazul unui club în care se organizează frecvent concerte de manele, l-am amendat, iar dacă vor continua cu gălăgia îi vom suspenda și lui activitatea”.

Citește și  Cod galben de vânt puternic și ploi însemnate cantitativ. Avertizare meteo pentru mai multe zone din România

La finalul săptămânii trecute, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea unor norme de conviețuire socială și de menținere a ordinii și liniștii publice.

blank