Prima victimă a frigului s-a înregistrat la Iaşi. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 79 de ani care a decedat, în casă, din cauza temperaturii scăzute.

la Iaşi un Bărbat a fost găsit mort în locuinţa sa din comuna Mosna, vineri, de către vecini, a anunţat, sâmbătă dimineaţă, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, medicul Diana Cimpoeşu, potrivit ziare.com.

Bărbatul era în comă, a ajuns la UPU în stop cardiac, cu hipotermie severă, având o temperatură de 21,4 grade şi a fost resuscitat şi încălzit aproximativ şase ore.

“Temperatura a ajuns la 30 grade, dar inima nu şi-a reluat activitatea de pompă. S-a declarat decesul şi, pentru că era căzut în casă hipotermic, se va face necropsie medico-legală”, a precizat Diana Cimpoeşu.

Un nou val de aer rece este aşteptat la noi în ţară, astfel că temperaturile vor fi mai mici decât cele normale în următoarele trei săptămâni. Abia spre jumătatea lunii martie, temperaturile mai cresc.

Jumătatea lunii martie vine cu valori normale pentru această perioadă, cu excepția estului țării, arată prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni.

În ce priveşte precipitațiile, acestea vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării. La fel, abia spre jumătatea lunii martie, ele revin la normalul perioadei.