Klaus Iohannis
Actualitate

Klaus Iohannis: Relocarea unor companii în România poate reprezenta o oportunitate pentru românii care vor să revină în ţară

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că relocarea unor companii în România, pe fondul războiului din Ucraina, poate reprezenta o oportunitate care să-i încurajeze pe cei care vor să revină în ţara noastră. Şeful statului a mai subliniat, într-un mesaj publicat cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, importanţa acțiunilor Guvernului de susținere, prin programe dedicate, a românilor care doresc să se întoarcă în țară.

 Klaus Iohannis spune că evocă astăzi caracterul nostru dârz pentru că vremurile sunt iarăși dificile, nu doar în Europa, ci în întreaga lume. După o pandemie devastatoare, în apropierea granițelor României s-a declanșat un război care părea imposibil de conceput în epoca noastră. Ca întotdeauna însă, în clipele de cumpănă, românii au știut să se ridice la înălțimea momentului, să dea un exemplu de solidaritate lumii întregi și să arate cine suntem cu adevărat”, a declarat Iohannis, într-un mesaj publicat de Administraţia Prezidenţială.

Efortul umanitar al României și implicarea fără precedent a cetățenilor noștri în criza refugiaților ucraineni au fost apreciate de întreaga lume, care a remarcat generozitatea și ospitalitatea românilor, a mai arătat şeful statului.

„Eficiența cu care instituțiile statului și organizațiile neguvernamentale au răspuns acestei drame umanitare a fost dublată și de sprijinul semnificativ al românilor din străinătate, care s-au mobilizat în mod exemplar cu ajutoare și convoaie umanitare pentru ucraineni. Vă mulțumesc, așadar, tuturor pentru implicare! Știu că, în pofida situației internaționale tensionate, mulți dintre dumneavoastră se gândesc să revină în România, încurajați de potențialul de creștere pe care îl are țara noastră”, a precizat Iohannis.

În acelaşi timp, şeful statului a arătat că o economie dinamică generează continuu oportunități de afaceri, investiții productive și locuri de muncă mai bine plătite.

„Relocarea unor companii în România, pe fondul contextului actual complicat, poate reprezenta o oportunitate care să-i încurajeze pe cei care vor să revină în România. În acest sens, sunt extrem de importante acțiunile Guvernului de susținere, prin programe dedicate, a românilor care doresc să se întoarcă în țară. Doar împreună, români de aici și de acolo, putem să construim România puternică și prosperă pe care ne-o dorim”, a spus Iohannis.

blank