InterContinental
Actualitate

InterContinental își schimbă numele. Care e adevăratul motiv și cum se va numi

InterContinental își schimbă numele și intră în renovare până în anul 2024! Cel mai spectaculos hotel din România și primul de 5 stele de la noi din țară, „Interul” a fost construit acum 40 de ani și este unul dintre simbolurile Bucureștiului. Iată că mai apune o legendă! Începând cu 1 ianuarie 2022, clădirea își schimbă numele!

InterContinental își schimbă numele. Cum se va numi colosul de 5 stele

Cel mai cunoscut hotel din București dar și din România, cel care poartă în spatele zidurilor sale o istorie de zeci de ani, își schimbă numele. Și uite cum mai moare un mit! Clădirea se va numi Grand Hotel Bucharest, iar evenimentul va avea loc începând cu 1 ianuarie 2022.

De ce își schimbă numele

Schimbarea numelui este consecința încheierii contractului de management între proprietarul hotelului, Compania Hotelieră InterContinental România SA, şi IHG Hotel & Resorts, proprietarul mărcii InterContinental.

Când se va termina renovarea

Hotelul InterContinental intră în renovări capitale care vor costa nu mai puțin de 21 de milioane de euro. Lucrările se preconizează că se vor încheia în 2024. Însă, în tot acest timp, hotelul va rămâne parțial deschis. „Pe perioada lucrărilor de renovare, hotelul nu se va închide decât parţial şi îşi va continua activitatea. Sursele de finanţare sunt surse proprii ale companiei, este posibil să accesăm şi un credit bancar. Ultimele lucrări de renovare s-au făcut în 2008”, a declarat miercuri pentru news.ro Lucian Marinescu, membru în Consiliul de Administraţie al companiei. „Hotelul va intra într-un amplu proiect de renovare şi modernizare. Îmbunătăţirile vor viza creşterea nivelului calităţii experienţelor oaspeţilor, îmbunătăţirea structurii de servicii oferite şi alinierea la trendurile internaţionale de design şi ospitalitate”, anunţă compania într-un comunicat.

11 lucruri pe care nu le știai despre InterContinental

Hotelul Intercontinental poartă o istorie pe care puțini o cunosc. Iată ce scrie metropotam.ro despre clădirea simbol a Bucureștiului, cea care a apărut și probabil încă mai apare ca ilustrație în cărți poștale, timbre, plainte și ghiduri turistice!

Este un colos de beton și oțel și cea mai înaltă clădire din București până în anul 2004.
Hotelul InterContinental a fost construit în urmă cu 60 de ani, în anul 1971. Nimeni nu se gândea pe atunci că, după fix 40 de ani, legenda va apune.

Clădirea are 90 de metri înălțime, 22 de etaje, 251 de camere, două restaurante și o piscină la ultimul etaj. Aceasta este singurul bazin de înot din România situat la o altitudine atât de înaltă.

Conceptul de bufet suedez a fost auzit prima dată de români în cadrul meniurilor servite la InterContinental.
Câteva scene din filmul „Nea Marin miliardar” au fost filmate în cea mai costisitoare cameră a hotelului, Imperial Suite care măsoară 240 mp.

Construcția a început în anul 1967, iar planul arhitectural a fost elaborat de arhitecții Dinu Hariton, Gheorghe Nadrag, I. Moscu și Romeo Ștefan Belea.

Hotelul a fost ridicat odată cu Teatrul Național.

De-a lungul anilor, hotelul a găzduit nenumărate personalități printre care: Latoya Jackson, Jose Carreras, Luciano Pavarotti, Lenny Kravitz.

Pentru ridicarea hotelului s-au cheltuit 6 milioane de dolari.

Este una dintre puținele minunății arhitecturale din perioada comunismului. Se știe că arhitectura clădirilor din acea vreme era una sobră, tipic rusească. Hotelul InterContinental însă a fost gândit în așa fel încât aerul său occidental să atragă turiștii străini în România.

A supraviețuit miraculos cutremurului din 1977. Motiv pentru care în jurul clădirii au circulat mai multe zvonuri. Iubitorii se senzațional cred și acum că fundația hotelului se sprijină pe roți, în așa fel încât clădirea să reziste la seisme puternice. Se pare, totuși, că este doar o fabulație.

Legenda hotelului InterContinental

Hotelul InterContinental are și o legendă care povestește cum s-a născut ideea construirii unui astfel de colos. Astfel, se pare că totul a început în anul 1960, când Cyrus Eaton Junior, șeful „Cyrus Eaton Group” a ajuns în București și n-a avut unde sa se cazeze. El a fost nevoit să înnopteze pe holul unui hotel. Se pare că Bucureștiul avea foarte puține hoteluri pe vremea aceea. Eaton, fiind șeful administrației lanțului hotelier Intercontinental, a hotărât atunci construirea unui astfel de hotel în București.

blank