De Ziua Frantei, ambasada din Bucuresti s-a transformat intr-un loc de sarbatoare. Politicieni si diplomati de rang inalt, dar si artisti, sefi de institutii sau cetateni francezi, aflati in Romania, au fost poftiti intr-o atmosfera pariziana. Invitatii au fost intampinati cu un meniu sofisticat compus din mille feuille cu branza frantuzeasca si pepene de Dabuleni, terrina de foie gras si dulceata de gogonele si mini checuri cu carnati de Plescoi.
ponta-kovesi
Melanjul de la receptie a fost resimtit si in timpul ceremoniilor oficiale, unde pe de-o parte a existat discursul diplomatului francez si pe de alta, s-a vazut cu ochiul liber si live realitatea romaneasca: un rendez-vous de gradul 0 intre premierul Victor Ponta, inculpat de marti, si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.
Cei doi au avut un schimb de priviri si replici indirecte. Premierul s-a referit, in timp ce vorbea cu ambasadorul Frantei, la „ghilotina model romanesc”, adica dosarele DNA, moment in care Laura Codruța Kovesi nu s-a putut abtine sa nu rada ironic. În plus, ea a comentat ce spunea Victor Ponta cu adjunctul SRI, Florian Coldea, anunță PRO TV.
Citeste si...
Nichita îl desfiinţează pe Ponta