Rusia
Actualitate

Începe al Treilea Război Mondial? Cutremur total lângă granița cu România. Rusia amenință direct

Stare de alertă maximă lângă granița cu România. Rusia a trecut direct la amenințări după ce Ucraina a adus în discuție dorința de a adera la NATO. Semnalul dur a fost transmis de Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

Rusia este decisă să facă prăpăd dacă Ucraina va intra în NATO. Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a afirmat că o aderare a Ucrainei la Alianța Nord-Atlantică ar grăbi începerea celui de-al treilea război mondial.

Fostul președinte al Rusiei susține că liderii ucraineni și alții lor sunt drogați, demenți și cinici.

„Noi avem o sărbătoare. Ei au: Droguri puternice. Demență. Cinism. Zelensky vrea să adere la NATO pe calea rapidă. Bună idee. Nu face decât să ceară Alianței Nord-Atlantice să grăbească începerea celui de-al treilea război mondial”, scrie Medvedev pe canalul său de Telegram.

Liderii care nu recunosc anexarea regiunilor ucrainene au fost luați la ochi

Medvedev i-a luat în vizor și pe liderii mondiali care nu recunosc anexarea regiunilor ucrainene Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson.

„Biden și-a declarat nerecunoașterea noilor teritorii care se alătură de Rusia. Este chiar ciudat că și-a amintit de noi. Cu toate acestea, este păcat. Ei ar fi putut găsi un loc bun pentru deschiderea unui consulat american în noile regiuni ale Federației Ruse. Stoltenberg: Dacă Ucraina încetează să mai lupte, va dispărea ca stat. Ce băiat cinic – pentru că, dacă nu se oprește, o parte semnificativă a ucrainenilor va dispărea”, mai scrie Medvedev.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat formal vineri anexarea regiunilor Doneţk, Lugansk, Zaporijie şi Herson, situate în sud-estul Ucrainei, şi a cerut Administraţiei de la Kiev să înceteze „imediat” ostilităţile, avertizând că armata rusă va riposta prin toate mijloacele posibile.

Ucraina va cere integrarea în Alianţa Nord-Atlantică prin procedură rapidă, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, ca reacție la decizia Rusiei de anexare a patru regiuni ucrainene.

Nicolae Ciucă a vorbit despre posibilitatea de a începe un Al Treilea Război Mondial

Trebuie spus că și premierul a vorbit recent despre războiul din Ucraina și despre o posibilă escaladare a tensiunilor. Astfel, Nicolae Ciucă a subliniat că datele de astăzi nu oferă semnale încurajatoare care să ne conducă la o concluzie că războiul s-ar termina într-un timp foarte scurt.

Liderul PNL a fost întrebat dacă ar putea începe un Al Treilea Război Mondial. Astfel, Nicolae Ciucă a subliniat că „cetățenii sunt și așa destul de înfricoșați de orice evoluție și orice retorică ce apare în spațiul public”.

„Vedeți și dumneavoastră, cetățenii sunt și așa destul de înfricoșați de orice evoluție și orice retorică ce apare în spațiul public. Să vorbim despre o escaladare, astfel încât să capete o astfel de dimensiune, cred că este foarte mult ca mesaj pentru cetățeni”, a declarat Nicolae Ciucă la Antena 3.