Utilizatorii de cartele PrePay beneficiază de toate serviciile companiilor de telefonie mobilă în materie de date şi voce, însă se bucură de libertate deplină în ceea ce priveşte perioada utilizării numărului de telefon şi costurile aferente. Singura condiţie este prelungirea extraopţiunii şi a perioadei de valabilitate, însă pentru aceasta ai servicii rapide şi sigure de reîncărcare online a cartelei PrePay.

Cum poţi reîncărca online cartela telefonică

Pentru reîncărcarea cartelei telefonice ai la dispoziţie cel puţin trei variante:

Site-ul companiei

Toate marile companii de telefonie mobilă au site-uri prin care îşi promovează ofertele, îşi fidelizează clienţii, încearcă să atragă alţii noi şi oferă posibilităţi de control asupra numărului pe care îl deţin. O secţiune specială este dedicată utilizatorilor de telefonie mobilă cu cartelă reîncărcabilă. Acolo poţi vedea cele mai noi extraopţiuni şi poţi încărca creditul cu sume între 1 şi câteva zeci de euro. Plata se face în lei, la cursul BNR al zilei respective, printr-un portal de plată 100% sigur din punct de vedere al datelor personale şi financiare.

Un portal special

Dacă nu doreşti să navighezi printr-o mulţime de reclame cu care se deschid site-urile companiilor în goană de noi clienţi, ai posibilitatea alegerii unui portal care se ocupă exclusiv cu serviciile de reîncărcare online a cartelelor PrePay. Cel mai mare avantaj este că încărcarea se face chiar din prima pagină a site-ului, iar procesul nu durează mai mult de 20 de secunde. Intri, introduci numărul pe care doreşti să-l încarci, alegi valoarea în Euro şi compania de telefonie mobilă căreia îi aparţine şi eşti redirecţionat către un portal de plată. Acolo plata este la fel de sigură, supravegheată de un procesator de plăţi electronice garantat.

Aplicaţia dedicată

Tot un mijloc de fidelizare a clienţilor companiilor de telefonie mobilă este şi dezvoltarea de aplicaţii dedicate. Acestea sunt disponibile atât în Google Play, cât şi în App Store şi pot fi descărcate gratuit de utilizatorii de sisteme de operare Android, respectiv iOS. Tot ce ai de făcut este să descarci aplicaţia, să-ţi creezi un cont de utilizator şi să intri în secţiunea dedicată cartelei PrePay. Acolo ai un buton pentru reîncărcare, introduci valoarea dorită, numărul de telefon şi vei fi redirecţionat către portalul de plată în siguranţă.

Avantajele reîncărcării online

Alegerea plăţii electronice pentru reîncărcarea cartelei telefonice sunt diverse. În primul rând, modalitatea de plată este disponibilă de oriunde. Indiferent că eşti în România sau în Roaming, că încarci propriul număr sau al unui apropiat, ai nevoie doar de o conexiune la internet pentru acest serviciu. 

Spre exemplu, dacă locuieşti în străinătate şi ai lăsat celor dragi un telefon cu cartelă PrePay, pentru a putea comunica de la distanţă, le poţi alimenta creditul fără probleme din ţara ta. Sau dacă eşti în România şi ai un copil plecat la studii sau în vacanţă peste hotare, iar acesta este utilizator de cartelă reîncărcabilă, îţi poţi alimenta creditul în doar câteva secunde din confortul casei tale. Plata este sigură, atât timp cât se folosesc portaluri recunoscute şi nu se percep comisioane pentru tranzacţie.

Cu toate că marile companii de telefonie mobilă pun accent principal pe atragerea de utilizatori de servicii de date şi voce pe bază de abonament, cu perioadă contractuală, există în continuare foarte mulţi posesori de SIM-uri PrePay. Pentru aceştia există mai multe variante de încărcare electronică, de pe telefon, tabletă sau laptop, disponibile în ţară sau în străinătate. Tranzacţia este 100% sigură, nu există comisioane, iar întregul proces nu trebuie să dureze mai mult de 30 de secunde.