Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Ra’ad al-Hussein, s-a arătat îngrijorat de toate declarațiile făcute recent de președintele filipinez Rodrigo Duterte și a recomandat o evaluare psihologică. Afirmațiile făcute de filipinez la adresa unor apărători ai drepturilor omului au născut o reacție dură a comisarului.

„Consiliul pentru Drepturile Omului trebuie să adopte o poziţie fermă în privinţa acestui subiect; aceste atacuri nu pot să rămână fără răspuns”, a spus Al-Hussein.

Preşedintele filipinez a spus în urmă cu câteva zile că membrii Tribunalului Penal Internaţional sunt „proşti şi răi”, iar Agnes Callamard, raportor ONU pentru drepturile omului, a fost catalogată drept „subţire” şi „subnutrită”. În plus, Rodrigo Duterte a lansat avertismentul: „Nu vă puneţi cu mine”.

Citeste si...
Anamaria Prodan îl atacă pe Gică Hagi. Vezi ce acuzații îi aduce

Este absolut ruşinos faptul că preşedintele unei ţări ar putea vorbi în acest mod, folosind cel mai obscen limbaj, împotriva unui raportor extrem de respectat. Aceste declaraţii mă fac să cred că preşedintele filipinez trebuie să se supună unei evaluări psihiatrice”, a mai precizat Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului.